Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Είναι η ώρα να μετρήσουν τα μεγάλα και τα σημαντικά

 



Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη:

  • Τέσσερα ρήματα έχουμε για πυξίδες στην κυβέρνησή μας: νιώθουμε, δρούμε, ακούμε και πάντα προσπαθούμε. Προσπαθούμε για να γινόμαστε καλύτεροι, κάνοντας καλύτερη όλη την Ελλάδα, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες.
  • Και στην ίδια πενταετία, αυτή που θα ξεκινήσει μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θα δοκιμαστεί η δυνατότητα της ηπείρου μας να αναπτύξει το δικό της βηματισμό συνολικά. Είναι η «πολιτική των τριών Α», την οποία προωθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
  • Ποια είναι τα «τρία Α», λοιπόν; Ανταγωνιστική οικονομία, αγροτική πολιτική ευέλικτη και άμυνα ενιαία και κοινή για τα κράτη-μέλη. Είναι κατευθύνσεις μέσα από τις οποίες η χώρα μας εντάσσει μεθοδικά και τις δικές της προτεραιότητες.
    • Τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα και βελτίωσή της; Σημαίνει τελικά περισσότερες ενισχύσεις, κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επένδυση στην έρευνα, στην καινοτομία, στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, όπως αυτό που γίνεται σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη.
    • Τι σημαίνει νέα αγροτική πολιτική; Σημαίνει ομαλότερη μετάβαση του πρωτογενούς τομέα προς τις πράσινες καλλιέργειες. Σημαίνει περαιτέρω στήριξη των συνεργατικών σχημάτων. Σημαίνει επένδυση στη διαφύλαξη του πιο πολύτιμου αγαθού που έχουμε, που δεν είναι άλλο από το νερό.
    • Ενώ το πρώτο βήμα για την κοινή άμυνα μπορεί να αποτελέσει, όπως είπα, η προστασία του εναέριου χώρου της ηπείρου. Σε αυτούς που μας αμφισβητούν θέλω να θυμίσω ότι δύο μήνες πριν τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης πολλοί πίστευαν ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει ποτέ. Και έγινε. Έτσι, σας λέω και τώρα: θα πετύχουμε ένα ενιαίο ταμείο για την άμυνα, χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη, το οποίο θα παρέχει μεγάλη υποστήριξη σε χώρες όπως είναι η Ελλάδα.
  • Έχουμε και άλλες, όμως, προτεραιότητες: 
    • το μεταναστευτικό. Εμείς ήμασταν αυτοί, φίλες και φίλοι, που αλλάξαμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς φέραμε στα σύνορα του Έβρου την Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου. Εμείς κάναμε την Ευρώπη να ασχοληθεί σοβαρά με την εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού προβλήματος και τη φύλαξη των συνόρων.
    • Και εμείς είμαστε αυτοί που θα βάλουμε και στην ατζέντα της Ευρώπης για την επόμενη πενταετία το δημογραφικό πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό. Συρρικνώνεται ο πληθυσμός της Ευρώπης και χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές πολιτικές για να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικογένεια.

Την Κυριακή, συνεπώς, δεν υπάρχουν περιθώρια για δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας, αυτά που θέλουν άλλα να δηλώσουν και άλλες συνέπειες μπορεί να φέρουν στη ζωή των ψηφοφόρων με το αποτέλεσμά τους. … Τώρα, όμως, είναι η ώρα να μετρήσουν τα μεγάλα και τα σημαντικά και όχι τα επιμέρους και τα μικρά. Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την ψήφο ως μια καινούργια ισχυρή ενθάρρυνση για να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις. Και, ταυτόχρονα, να δυναμώσει η εθνική φωνή στην Ευρωβουλή από το μόνο κόμμα που τελικά έχει θέσεις γι’ αυτήν. Με μια απόφαση ευθύνης και ωριμότητας, για το σήμερα και την επόμενη μέρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου