Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ πόνταραν στην δυσαρέσκεια χάνοντας περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη όχι μόνο δεν έπεισε, αλλά έχασε και 3% από τα ποσοστά του στις εθνικές εκλογές, και 10% από τα ποσοστά του στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Το κόλπο της σύγκρισης ποσοστών εθνικών εκλογών, ευρωεκλογές για να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη υποχώρηση δεν έπιασε και δεν ενδιέφερε κανένα σοβαρό, γιατί απλά οι πολίτες ήταν αποφασισμένοι να δείξουν την δυσαρέσκεια τους στην κυβέρνηση με την αποχή, αλλά και την εμπιστοσύνη τους δίνοντας και πάλι μεγάλη διαφορά στα ποσοστά του πρώτου με τον δεύτερο.

Ο Κασσελάκης μετράει την πρώτη του ήττα μειώνοντας και άλλο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές. Οι δηλώσεις περί μείωσης της διαφοράς είναι γελοίες και δεν πρέπει να λέγονται γιατί κάνουν τα πράγματα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά 14% Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, μόνο πανηγύρια δεν μπορεί να φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβληματισμό για την ηγεσία που διαθέτει και τον τρόπο που πολιτεύεται. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν έπεισε για να πάρει την δεύτερη θέση της αξιωματική αντιπολίτευσης, πολιτεύτηκε και αυτό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε γιατί να του δείξουν εμπιστοσύνη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και αυτήν τη φορά δεν έπεισε ότι μπορεί να είναι η εναλλακτική πολιτική πρόταση και τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτόν.

Το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στην τρίτη θέση, δεν εισέπραξε ούτε ψήφους από τ' αριστερά ούτε απο το κέντρο και την κεντροδεξιά, και η τρίτη θέση δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς.

Το θέμα τώρα είναι η πολιτική επιβίωση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη και των κομμάτων τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου