Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ούτε λέξη από τους φαιδρούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επίθεση στην Οδησσό

 



Εξοργίζει τους πολίτες η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν το θάρρος να καταδικάσουν την επίθεση του δικτάτορα Πούτιν κατά Μητσοτάκη - Ζελένσκι.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, που στεναχωρήθηκαν επειδή την γλίτωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν υπήρξε ένα από τα θύματα του δικτάτορα Πούτιν.

Και δεν πρόκειται για μια απλή καθημερινή επίθεση, αλλά για μια στοχευμένη επίθεση απο τον καταζητούμενο δικτάτορα της Ρωσίας κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, αφήνοντας πίσω 5 νεκρούς.

Για τη στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της επίθεσης που έγινε σε απόσταση λίγων μέτρων από την αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι μίλησαν σχεδόν όλοι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά όχι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. 

«Η παρουσία του πρωθυπουργού στην Ουκρανία ήταν μια κίνηση με πολύ μεγάλη ουσία υψηλότατο συμβολισμό. Γιατί η Ελλάδα -ευτυχώς- έχει μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που σέβεται την δημοκρατία είναι δίπλα στον αμυνόμενο, είναι δίπλα σε ένα λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από μία επίθεση που πλέον ξεπερνά τα δύο χρόνια. Είμαστε με τον αμυνόμενο και ο πρωθυπουργός πήγε εκεί για να αναδείξει αυτήν τη θέση. Και είμαστε πολύ περήφανοι που κι εμείς ανήκουμε σε μία κυβέρνηση και ζούμε σε μία χώρα που έχει μια κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Γιατί εκεί όπως ειπώθηκε και από τον Πρωθυπουργό γίνεται πραγματικός πόλεμος. Εκεί σκοτώνονται άνθρωποι τόσο άδικα από τόσες πολλές επιθέσεις. Και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε μία τέτοια κατάσταση και να προσπαθούμε να κάνουμε επικίνδυνους συμψηφισμούς μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνομένου. Τώρα κοιτάξτε, επειδή αναφερθήκατε στην αντιπολίτευση πραγματικά για το χθεσινό συμβάν, την επίθεση αυτή, για την οποία εγώ δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο ούτε μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω, όμως συνέβη αρκετά κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο πρόεδρος Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έναν πρωθυπουργό κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης και Πρωθυπουργό κράτους μέλους του ΝΑΤΟ -αυτό έχει την αξία του χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω ή να κάνουμε εμείς περαιτέρω ερμηνείες. Για την επίθεση αυτή μιλήσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Μάθιου Μίλλερ, ο οποίος σχολίασε την επίθεση στην Οδησσό και είπε ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τις δύο χώρες. Αντίστοιχα την επίθεση καταδίκασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ξέρετε ποιοι δεν έβγαλαν λέξη για την επίθεση; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δηλαδή συνέβη μία τόσο σοβαρή επίθεση τόσο κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας μας και δεν βρήκαν μία λέξη να πουν. Πέρασαν τόσες ώρες, σκέφτηκαν να γράψουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς για οποιοδήποτε άλλο θέμα αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να πουν. Πραγματικά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος και αναφέρομαι κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ γιατί για κάποια άλλα κόμματα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Είδαμε κάποιες θλιβερές ανακοινώσεις που στο τέλος της ημέρας επιτίθενται και στον Έλληνα πρωθυπουργό. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου με τον αμυνόμενο και με το δίκαιο, χωρίς να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω σε αυτό» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου