Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Σεξουαλικές συνευρέσεις μοναχών και πιστών, ψεύτικα θαύματα και 800.000 ευρώ σε μοναστήρι


 


Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο σεξουαλικό και οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε σε Μονή, βρίσκεται η εκκλησία της Κύπρου.

Σύμφωνα με το κυπριακό philenews.com, το ροζ σκάνδαλο περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις πιστών μέχρι και σεξουαλικές πράξεις μοναχών μεταξύ τους.

Στο κάδρο των ερευνών, μπαίνει ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000, δυο διαμερίσματα σε Πειραιά και Κύπρο, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού.

Εξετάζεται εάν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στο κλουβί με τις τρελές η αλλιώς μοναστήρι των οργίων.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και η τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, που έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς, για να τους παίρνουν τα λεφτά.

Η όλη υπόθεση έλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.

Τα δεδομένα ήταν τέτοια, που όπως αναφέρει το philenews, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια της αυριανής (08.03.2024) συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες, εκτός και αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για όσα συνέβησαν και αμαύρωσαν την εικόνα της Εκκλησίας, και εκεί ποιος τους ξεπλένει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου