Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

mAigov: O «Ψηφιακός Βοηθός» του gov.gr στην υπηρεσία των πολιτών

 



Ο νέος ψηφιακός βοηθός αναβαθμίζει σημαντικά τις δυνατότητες του gov.gr παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες/χρήστες της εφαρμογής  να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

  • Με τη βοήθεια του ψηφιακού βοηθού, ο πολίτης, διατηρώντας την ανωνυμία του, έχει τη δυνατότητα, 24 ώρες το 24ωρο, να πληροφορηθεί σχετικά με την εξέλιξη του αιτήματός του και να το παρακολουθήσει στο πλαίσιο του gov.gr.
  • Με στόχο την  εξυπηρέτηση του πολίτη, ο ψηφιακός βοηθός έχει τη μορφή chatbot. Στην δοκιμαστική φάση θα υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης σε περίπου 240 ερωτημάτων στα ελληνικά ανά λεπτό, αριθμός που θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, με την εφαρμογή να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

 “Είναι μία εφαρμογή η οποία μας δίνει την δυνατότητα να αντιληφθούμε πραγματικά τις τεράστιες δυνατότητες αλλά και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Το ότι την αξιοποιούμε σε ένα brand τόσο ισχυρό, όπως το gov.gr, δείχνει ακριβώς ότι θέλουμε πάντα να προλαμβάνουμε τις εξελίξεις και να εκσυγχρονίζουμε ένα εργαλείο το οποίο έχει γίνει πια αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς  μας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου