Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Οπαδική βία: Αίτημα της κυβέρνησης στον Άρειο Πάγο για ποινική αναβάθμιση των ερευνών


 


Η κυβέρνηση, δια των αρμόδιων Υπουργών, προσκόμισε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μία σειρά από σοβαρά στοιχεία και ζήτησε την αναβάθμιση της ποινικής δίκης για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς.

  • Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για στοιχεία που καταδεικνύουν, δια μέσω ξυλοδαρμών και προπηλακισμών διαιτητών αλλά και δημοσιογράφων,  πως πρόκειται για περιστατικά που μπορεί να συνδυαστούν με μία σειρά απαράδεκτων γεγονότων, στα οποία δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα.
  • Στόχος της παρέμβασής μας αυτής, είναι να οδηγηθούμε στην εξάρθρωση και την παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών έκνομων συμπεριφορών  που συνδέονται με αθλητική βία.
  • Η υπόθεση αυτή πρέπει να εξεταστεί σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν εγκληματικές ενέργειες όπως η εμπορία ναρκωτικών, η προστασία, οι διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις και η συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες – και με ένα βαθύ χρονικό πλαίσιο που δεν θα καλύπτει 2, 3  μήνες ή 1 χρόνο, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πιο πίσω χρονικά.
  • Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο, εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων στρατών, οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
  • Υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν εμπρηστικές ανακοινώσεις και λένε θα «χυθεί αίμα» ή «θα μας βρείτε απέναντί σας». Πολιτικά πρόσωπα γίνονται δέκτες υβριστικών και απειλητικών σχολίων μετά από ανακοινώσεις που αφορούν τον αθλητισμό. Όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά και χρήζουν ποινικής διερεύνησης. Ασφαλώς δεν θα πούμε εμείς ποιος είναι αθώος και ποιος είναι ένοχος. Οφείλουμε όμως ως εκτελεστική εξουσία να πάμε στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουμε όλο αυτό να αναβαθμιστεί και να αντιμετωπιστεί στη πραγματική του διάσταση με τη μέγιστη σοβαρότητα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου