Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Εξαπάτησε τους Έλληνες, πλήρως αποτυχημένος γυρνάει την Ευρώπη που δεν τον ξέρουν καλά για να χτίσει προφίλ

 


Αποτυχημένος και στιγματισμένος στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, ψάχνει το μέλλον του στην Ευρώπη που τον γνωρίζουν αλλά όχι τόσο καλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετέβη χθες στο Παρίσι, επόμενο σταθμό των πολιτικών περιοδειών του στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, ψάχνοντας ρόλο κάτι που μόλις τον καταλάβουν τι είναι δεν θα αρέσει στους Ευρωπαίους. Μετά τη Ρώμη, όπου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συναντήθηκε με τους πρώην Πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Τζουζέπε Κόντε, ο κ. Τσίπρας μετέβη χθες στην «πόλη του Φωτός», όπου θα έχει επαφές με τρεις ακόμη «φίλους της Ελλάδας», από τα παλιά.

Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τους οικονομολόγους Τομά Πικετί και Γκάμπριελ Ζούκμαν, με τους οποίους ο αποτυχημένος πολιτικός απατεώνας πρώην Πρωθυπουργός θα συζητήσει για το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προοδευτική οικονομική διακυβέρνηση. 

Κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνομιλήσει με 30 Γάλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο forum «Académie des Futurs Leaders» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τις σύγχρονες προκλήσεις και πολιτικές, καθώς και την σημασία που έχει η ενότητα και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς/ακροδεξιάς.

Πάντως, η επιλογή του κ. Τσίπρα να αυξάνει τον «στενό κύκλο» των συνομιλητών του σε εβδομαδιαία πλέον βάση, επιδεικνύοντας έντονη κινητικότητα εκτός των τειχών, επανάφερε χθες εκ νέου τα σενάρια για τα επόμενα βήματα του πρώην Πρωθυπουργού, που τον θέλουν να ιδρύει ινστιτούτο ή ίδρυμα, με την είσοδο κιόλας του 2024.

Το θέμα τώρα είναι για το πόσο σοβαρά θα τον πάρουν οι συνομιλητές του, ειδικά για το παρελθόν του, και την απαξίωση που έχει στην Ελλάδα από τους Έλληνες πολίτες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου