Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Αυξήσεις σε ένστολους

 



Ειδική αποζημίωση στο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο απασχολείται αποδεδειγμένα, σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας για τη διεξαγωγή των εγχώριων και διεθνών αθλητικών συναντήσεων.  

Η αποζημίωση αυτή ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης και η αμοιβή χορηγείται μέχρι του ορίου των 83.300 συνολικά ημερών απασχόλησης, ετησίως. Το ετήσιο ποσό των πιστώσεων για την ειδική αποζημίωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,5 εκατ ευρώ. 

Με το ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται και οι δαπάνες για τη μετακίνηση και τη διαμονή εκτός έδρας των ενστόλων. Η δαπάνη, σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία, εκτιμάται ειδικά για το πυροσβεστικό προσωπικό, στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ περίπου και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ περίπου.  

Συγκεκριμένα, μέχρι να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα καθοριστούν το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ισχύουν τα εξής:  

Το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης για τις μετακινήσεις εντός ή εκτός έδρας, όταν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου, ορίζεται στο ποσό των 0,20 € για κάθε χιλιόμετρο. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να καθορίζεται και το ανώτατο όριο των κατά μήνα χιλιομέτρων, που επιτρέπεται να πραγματοποιούν οι μετακινούμενοι με ιδιωτικής χρήσης μεταφορικά μέσα εκτός έδρας. Μετά την εξάντληση του ανωτέρω ορίου καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο των εισιτηρίων των φθηνότερων μέσων μαζικής μεταφοράς.  

Το ποσό των εξόδων διανυκτέρευσης αναγνωρίζεται ανάλογα με την κατηγορία, στην οποία εντάσσονται οι δικαιούχοι:  

α. Κατηγορία Ι (ανώτατοι λειτουργοί του Δημοσίου) μέχρι 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση  

β. Κατηγορία ΙΙ, μέχρι 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση 

Τα ποσά προσαυξάνονται κατά 30% για διαμονή εντός των ορίων των δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η προσαύξηση ισχύει και για διαμονή στη νησιωτική χώρα από την 1η Μαΐου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου κάθε έτους.  

Ειδικά για τη διενέργεια φορολογικών, τελωνειακών ελέγχων, ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας στη νησιωτική χώρα, από την 1η Μαΐου έως και την 30ή Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, καταβάλλεται σε υπαλλήλους ανεξαρτήτως κατηγορίας για τη μετακίνησή τους το ποσό των 100 ευρώ, με την προσαύξηση 30%.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου