Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Έρευνα για το Αντιτορπιλικό «Βέλος» διέταξε ο Νίκος Δένδιας


 

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος».

Αυτο γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, με αφορμή τις ζημιές που υπέστη στην πρύμνη το ιστορικό αντιτορπιλικό, κατα την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και τη Θεσσαλονική , όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο.

Στην προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε ασφαλές σημείο, βρίσκεται πλέον το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΑΤ Βέλος, το οποίο «πληγώθηκε» από τη θαλασσοταραχή και τους σφοδρούς ανέμους στη Νέα Παραλία.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, έγιναν εργασίες απάντλησης των υδάτων που είχαν εισρεύσει στο εσωτερικό του ιστορικού πλοίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, ενώ κινδύνευσε ακόμη και να βυθιστεί, εξαιτίας των διαδοχικών προσκρούσεων στο κρηπίδωμα από τους θυελλώδεις ανέμους και τους έντονους κυματισμούς. Ωστόσο, το ρήγμα στεγανοποιήθηκε και πλέον δεν κινδυνεύει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος επισκευής του Βέλους αναμένεται να αναλάβει ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία, έτσι κι αλλιώς, καλύπτει τα έξοδα συντήρησής του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου