Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Στο νοσοκομείο του Τελ Αβίβ έφτασαν οι 11 όμηροι

 



Οι 11 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν εχθές Δευτέρα έφτασαν στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Σουράσκι, τη μεγαλύτερη μονάδα οξείας φροντίδας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Υπάρχουν εννέα παιδιά και δύο γυναίκες στην ομάδα. Οι οικογένειες των ομήρων περιμένουν στο νοσοκομείο για να επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από περίπου 52 ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Ιατρικές ομάδες και άλλοι επαγγελματίες στο νοσοκομείο θα είναι εκεί για να παρέχουν οποιαδήποτε ιατρική ή ψυχολογική φροντίδα, ανέφερε το υπουργείο.

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτές είναι ευαίσθητες στιγμές για τους απελευθερωμένους ομήρους και τις οικογένειές τους και επιθυμούμε να διαφυλάξουμε την ιδιωτικότητά τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Όλο το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να υποδεχθεί όποιον θα επιστρέψει στο Ισραήλ και προετοιμάζεται για αύριο».

Ένα από τα παιδιά που αφέθηκαν ελεύθερα βοηθήθηκε να βγει από τα οχήματα της Χαμάς από μαχητές και το έβαλαν σε αναπηρικό καροτσάκι και οδηγήθηκε στο όχημα του Ερυθρού Σταυρού που περίμενε. Τα βίντεο που ακολούθησαν δείχνουν πολλά παιδιά να συνοδεύονται προς τους αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου