Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να χαρακτηρίζονται καταζητούμενοι

 


Χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί είναι άφαντοι και κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι χωρίς να τους αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. και η δικαιοσύνη.

Όλοι αυτού υποτίθεται ότι είναι έξω με περιοριστικούς όρους, αλλά μόνο στα χαρτιά και κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να χαρακτηρίζονται καταζητούμενοι.

Επικίνδυνοι κακοποιοί, ,παρανομούν, κι όμως μένουν ελεύθεροι την επόμενη ημέρα, με τις ευχές της ανεύθυνης δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Αυτή είναι η τρομακτική πραγματικότητα που αποτυπώνεται στα στοιχεία της Αστυνομίας αναφορικά με τους κατηγορουμένους που οφείλουν να δίνουν το «παρών» στα Τμήματα Ασφαλείας της χώρας, βάσει των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. 

Το ποσοστό των «εξαφανισμένων» ποινικών ξεπερνάει το 30% κατά μέσο όρο, χωρίς όμως οι περισσότεροι από αυτούς να αντιμετωπίζουν ουσιαστικές συνέπειες, αφού αδιαφορούν και τα τμήματα ασφαλείας που θα έδινα το παρών, όπως και οι δικαστικές αρχές.

Παράδειγμα 2.290 κατάδικοι και υπόδικοι οφείλουν να δίνουν το «παρών» κάθε μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. 1.140 από αυτούς, σχεδόν οι μισοί, παραμένουν άφαντοι, καθώς δεν τηρούν τους περιοριστικούς τους όρους. 

Κατά μέσο όρο, το ποσοστό των κατηγορουμένων που δεν τηρούν τους όρους κυμαίνεται από 30 έως 40%, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως φτάνει ή ξεπερνά το 50%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, συνολικά σε όλη τη χώρα, ο αριθμός των «εξαφανισμένων» επικίνδυνων κακοποιών ενδέχεται να ξεπερνά τις 10.000.

Η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει λίστες με ονόματα κάθε τρεις μήνες στις εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να αποφασιστεί εάν ο κάθε κατηγορούμενος θα καταστεί καταζητούμενος και θα αρθούν οι περιοριστικοί όροι και η δικαιοσύνη αδιαφορεί σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών της χώρας.

Παραμένει βέβαια άγνωστο σε πόσες περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει την λίστα στις εισαγγελικές αρχές. 

Παράδειγμα ο 22χρονος αποκαλούμενος «Δράκος των Εξαρχείων» από τη Συρία, που παρά το γεγονός ότι κατηγορείται για τουλάχιστον επτά απόπειρες βιασμών, είχε συλληφθεί επτά φορές, δεν είχε άδεια διαμονής στη χώρα, δεν είχε απελαθεί, δεν τηρούσε τους περιοριστικούς του όρους, ουδέποτε χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές καταζητούμενος. 

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, όπου όφειλε να δίνει το «παρών» ο Δράκος, μαζί με ακόμα 49 άτομα από τη δομή της Μαλακάσας, εμφανίζονται κάθε μήνα μόνο… τρεις απο τους 49. 


                ΠΟΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

                                                                ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τ.Α. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ                  2.290 1.150

Τ.Α. ΚΥΨΕΛΗΣ                                                1.560 1.060

Τ.Α. ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ                                           250 180

Τ.Α. ΚΟΛΩΝΟΥ                                                   620 370

Τ.Α. ΟΜΟΝΟΙΑΣ                                        1.120 974

Τ.Α. ΠΑΤΗΣΙΩΝ                                        1.300 1.100

Τ.Α. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ                                           170 85

Τ.Α. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ                                   500 400

Τ.Α. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                                           800 680



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου