Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Τρία βραβεία στην Ελλάδα από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA

 



Τρία βραβεία απένειμε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA που εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο της διεθνούς αγοράς τεχνολογίας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία που πραγματοποιήθηκε για το 2023 στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 αντιπροσώπων από 80 χώρες. Συγκεκριμένα:

  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έλαβε για το Κέντρο Διαλειτουργικότητας το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της χρονιάς» (Digital Transformation of the Year) για τον Δημόσιο Τομέα και το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Ευκαιρία/Βραβείο Συμπερίληψης» (Digital Opportunity/Inclusion Award) για τον Δημόσιο Τομέα για την υπηρεσία myDESKlive
    • Το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ), αποτελεί κεντρικό κόμβο (ενιαίο περιβάλλον-υποδομή) για τη διασύνδεση όλων  των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του Δημοσίου, προκειμένου να αντλούνται άμεσα τα απαιτούμενα επιχειρησιακά δεδομένα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις  και την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών.
    • Tο myDeskLive είναι μια καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να προγραμματίσουν ραντεβού για συναλλαγές με τους φορείς, είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεδιάσκεψη μέσω του ίδιου ψηφιακού περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 400.000 ανάλογα «ψηφιακά ραντεβού».
  • Ακόμη, ο WITSA απένειμε στην ΗΔΙΚΑ, εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το βραβείο «Global Innovation & Tech Excellence» στην κατηγορία των καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής Υγείας. Το βραβείο συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας του πληροφοριακού συστήματος που ανέπτυξε η ΗΔΙΚΑ για την υλοποίηση από κοινού με το Υπουργείο Υγείας του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου