Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Προκαλούν οι τρομοκράτες της Χαμάς : Πετύχαμε τον σκοπό μας τώρα είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για ανακωχή

 


Με τις φρικαλεότητες σε βάρος των Ισραηλινών και άλλων ξένων υπηκόων να έχουν σοκάρει την διεθνή κοινότητα, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς προκλητικά υποστηρίζει τώρα ότι είναι ανοιχτή σε συζητήσεις περί εκεχειρίας. 

Εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρεται να δήλωσε ειδικότερα: «Η Χαμάς είναι ανοιχτή να συζητήσει τα περί ανακωχής με το Ισραήλ». 

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ είπε προκλητικά στο δίκτυο Al Jazeera ότι η Χαμάς «πέτυχε τους στόχους της».

Στην ερώτηση εάν η ισλαμιστική οργάνωση προτίθεται να συζητήσει για πιθανή εκεχειρία, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ανοιχτοί σε «κάτι τέτοιο» όπως και σε «πολιτικούς διαλόγους».

Η τελευταία δήλωση από την πλευρά της Χαμάς προκαλεί, αν μη τι άλλο, εντύπωση εάν σκεφτεί κανείς ότι λίγο νωρίτερα εξαπέλυσαν σφοδρές απειλές κατά των Ισραηλινών, και αυτό δείχνει ότι έχουν στριμωχθεί γιατί δεν περίμεναν ότι θα τους ισοπεδώσουν και θα τους κυνηγήσουν μέχρι να σκοτωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης της Χαμάς. 

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησε ειδικότερα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπός της, Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι ενεργούν σύμφωνα με τις ισλαμικές οδηγίες, κρατώντας τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους ασφαλείς και υγιείς, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, «επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση».

Η απάντηση ήρθε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, θέλοντας να δείξει ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ έναντι της Χαμάς θα είναι σκληρή.

Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου