Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ απαντά στην επίθεση της Χαμάς «Είμαστε σε πόλεμο » Η Χαμάς διέπραξε ένα σοβαρό λάθος

 


Η Χαμάς έβαλε ξανά σε κίνδυνο τους Παλαιστίνιους και διέπραξε ένα μεγάλο λάθος, κάνοντας ξαφνική επίθεση στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αιφνίδια και σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, βάζοντας σε κίνδυνο της ζωές των Παλαιστίνιων.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτήν τη στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς.

ΥΠΕΞ: Άμεση καταδική της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ - Η Ελλάδα στο πλευρό του Ισραήλ

Άμεση ήταν η καταδίκη, από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, της σημερινής επίθεσης κατά του Ισραήλ. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομορβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ και ανησυχεί βαθύτατα από αυτή την απαράδεκτη κλιμάκωση της βίας» τονίζεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών κατά του Ισραήλ, καταδίκασε και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ με ανάρτησή της στο Twitter, διαμηνύοντας ταυτόχρονα: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ».


Νετανιάχου:  «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


«Η Χαμάς διέπραξε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί και ξεκίνησε πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «πολεμούν εναντίον του εχθρού σε κάθε σημείο» και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. «Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων και το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

Η ανεύθυνη επίθεση των επικίνδυνων Ισλαμιστών ξεκίνησε πριν από τις 6:30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με τις σειρήνες συναγερμού να ηχούν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι 5.000 ρουκέτες και βλήματα εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καταιγίδα Αλ Άκσα». «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε.


Όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων καθώς και ενόπλους πάνω σε τζιπ να κινούνται στην ύπαιθρο.

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μία 60χρονη Ισραηλινή σκοτώθηκε και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νότιο Ισραήλ. Ένα σπίτι έχει επίσης χτυπηθεί στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με πηγές από τον στρατό που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ωστόσο δεν ήταν άμεσα σαφές εάν υπήρχαν θύματα. Η υπηρεσία ασθενοφόρων έκανε έκκληση για αίμα στο νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ, καθώς υπάρχει έλλειψη. Μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.




Στη Γάζα, οι κάτοικοι ανέφεραν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και κινήσεις ενόπλων μαχητών. Κάτοικοι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες, φοβούμενοι ότι η σύγκρουση θα κρατήσει για ημέρες, ενώ εκατοντάδες πολίτες από το βορειοανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κουβαλώντας κουβέρτες και τρόφιμα εγκατέλειπαν τα σπίτια τους προκειμένου να μετακινηθούν στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου