Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Γιατί η Νέα Δημοκρατία ζητάει πολιτική ψήφο στις 13 Περιφέρειες και τους 3 μεγάλους Δήμους της χώρας

 



Η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά αποδείξει τη σημασία που αποδίδει στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη λειτουργία του κράτους προς όφελος της κοινωνίας. Οι εκλογές της Κυριακής είναι σημαντικές. Πολλά στελέχη της παράταξης που υπηρέτησαν και υπηρετούν σε κυβερνητικές θέσεις ευθύνης, έχουν επί χρόνια δοκιμαστεί στον απαιτητικό στίβο της αυτοδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στα καθημερινά προβλήματα του κατοίκου κάθε περιοχής και εκείνοι γνωρίζουν ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος να δώσει λύσεις.

  • Η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε τα λεγόμενα “χρίσματα” σε Δήμους, παρά μόνο στους τρεις μεγάλους, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, που η μάχη είναι πολιτική, γιατί τα ζητήματα που τους αφορούν, λόγω του μεγέθους τους και των προκλήσεων της εποχής, άπτονται άμεσα της κεντρικής διοίκησης με την οποία απαιτείται συναντίληψη στον σχεδιασμό και τον τρόπο επίλυσής τους.
  • Το ίδιο και για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι η μεθαυριανή ψήφος είναι αμιγώς πολιτική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να νικήσουν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Οι Περιφερειάρχες πρέπει να έχουν στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, να συμμερίζονται το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο και τις αναπτυξιακές προτεραιότητές της για τη χώρα, που περνά μέσα από τον Β’ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης, ενώ είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτή την κατεύθυνση η αποτελεσματική αξιοποίηση των πολλών διαθέσιμων πόρων, όπως τα 8 δισ ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου