Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και σε δύο εμβληματικά σημεία ανάπλασης

 



  1. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι πλέον στην τελική ευθεία για την πλήρη λειτουργία του. Η πόλη ανακουφίζεται αφού η κυκλοφορία των οχημάτων αναμένεται να μειωθεί κατά 57.000

313.000 επιβάτες αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά το μετρό της Θεσσαλονίκης στην πλήρη ανάπτυξή του ( 13 σταθμούς με μήκος 9,6 χιλιόμετρα η βασική γραμμή και 5 σταθμοί με μήκος 4,8 χιλιόμετρα η γραμμή της επέκτασης προς Καλαμαριά) μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία στην πόλη κατά περίπου 57.000 οχήματα και τις εκπομπές ρύπων κατά 212 τόνους ανά ημέρα. “Σήμερα κάνουμε το τελικό βήμα, για να μπορέσουμε να παραδώσουμε το Μετρό της Θεσσαλονίκης, επιτέλους, σε πλήρη λειτουργία εντός του 2024. Ολοκληρώνουμε μία τολμηρή απόφαση: να χρησιμοποιήσουμε δηλαδή ιδιωτική τεχνογνωσία, την καλύτερη τεχνογνωσία την οποία μπορούσαμε να βρούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη, ασφαλή λειτουργία αυτού του σημαντικότατου έργου” σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του.

  1. Ουσιαστική αναβάθμιση της νοτιοανατολικής πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επιφέρει η ανάπλαση των Κεραμείων Αλλατίνη με επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο  Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των παλιών «Κεραμείων Αλλατίνη», που είναι ανενεργά επί δεκαετίες και πλέον δρομολογείται η ανάπλασή τους με κεντρικό πυλώνα την κατασκευή ενός εμβληματικού πύργου μικτής οικιστικής και εμπορικής χρήσης, ύψους 100 μέτρων και τη διαμόρφωση της υπόλοιπης έκτασης σε κοινόχρηστο πάρκο, όπου θα προβάλλονται τα διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια του παλιού κεραμείου.

  1. Ανάπλαση του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ

Με επένδυση αξίας εκατόν ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ (€180.000.000), η εταιρεία DIMAND θα προβεί στην ανάδειξη, την προστασία, τη διατήρηση και την επανάχρηση του πρώην εργοστασίου ΦΙΞ, μέσω της δημιουργίας συγκροτήματος μικτών χρήσεων, καθώς και μέσω της ανέγερσης δύο νέων κτιρίων με δύο κοινά υπόγεια χώρων στάθμευσης, για την εξυπηρέτηση του συγκροτήματος. Η αγορά του ακινήτου από την εταιρεία ολοκληρώθηκε και οι διαδικασίες ωρίμανσης είναι ήδη σε εξέλιξη, ώστε στη συγκεκριμένη έκταση είκοσι τριών (23) στρεμμάτων, να αναπτυχθούν κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχείο, εμπορικές και πολιτιστικές χρήσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου