Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Βρετανία: Δραπέτευσε υπόδικος για τρομοκρατία στο Λονδίνο

 


Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στη Βρετανία μετά την απόδραση ενός υπόπτου για τρομοκρατία την Τετάρτη (6/9).

Ο Daniel Abed Khalife, 21 ετών, περίμενε να δικαστεί αφού κατηγορήθηκε ότι άφησε ψεύτικες βόμβες σε στρατιωτική βάση ενώ υπηρετούσε ως στρατιώτης, αλλά και για παραβίαση του νόμου περί επίσημων μυστικών με τη συλλογή πληροφοριών «χρήσιμων για τον εχθρό».

Ο δράστης φέρεται να δραπέτευσε από τη φυλακή του Γουάντσγουορθ κάτω από ένα φορτηγό με τρόφιμα, χρησιμοποιώντας ιμάντες για να κρατιέται.

Έχει ύψος 1,80 μ. και εθεάθη για τελευταία φορά να φοράει λευκό μπλουζάκι, κόκκινο, λευκό καρό παντελόνι και καφέ μπότες, δήλωσε η αστυνομία.

Ο Khalife ήταν προφυλακισμένος και περίμενε να δικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Khalife φέρεται να άφησε ψεύτικες συσκευές «με σκοπό να προκαλέσει σε κάποιον άλλο την πεποίθηση ότι το αντικείμενο ήταν πιθανό να εκραγεί».

Επίσης, κατηγορείται ότι απέσπασε προσωπικές πληροφορίες για στρατιώτες, οι οποίες ήταν «πιθανό να είναι χρήσιμες σε ένα πρόσωπο που διαπράττει ή προετοιμάζει τρομοκρατική πράξη» το 2021.

Η φυλακή τέθηκε σε lockdown τις ώρες μετά την απόδραση του κ. Khalife, αλλά οι περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου