Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Αυστηροί έλεγχοι για τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα

 


Ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Οι έλεγχοι στην αγορά είναι διαρκείς και έντονοι, έχοντας στο στόχαστρο την αισχροκέρδεια, την παράνομη χρήση του δημοσίου χώρου ή τις παραπλανητικές μεθόδους με θύμα τον καταναλωτή.

Η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και εμπορίας καλλυντικών ειδών για πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα:

  • 720.000 ευρώ στην εταιρεία «DIXONS SOUTH–EAST EUROPE»,
  • 100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ.»,
  • 120.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες (από 40.000 ευρώ στην καθεμία) με είδη καλλυντικών: «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ», «GALLERIE DE BEAUTE ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ.» και «SEPHORA GREECE A.E.».

Τόσο τα πρόστιμα για παραπλανητικές πρακτικές έναντι των καταναλωτών, όσο και η μάχη για νομιμότητα στις παραλίες, έναντι μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αποδεικνύουν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν κάνουν διακρίσεις στην εφαρμογή του νόμου. Κάθε επιχείρηση, σε οποιοδήποτε κλάδο και αν δραστηριοποιείται, οφείλει να τηρεί τον νόμο και να σέβεται τα δικαιώματα των καταναλωτών. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι αρμόδιες αρχές θα επεμβαίνουν, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις και τα ανάλογα πρόστιμα.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου