Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Μπάχαλο με την ακροδεξιά, θίασος Στίγκα - Κασιδιάρη σε νέα επεισόδια

 



Όταν έχεις να κάνεις με εγκληματικές οργανώσεις που ηγούνται σκληροί κακοποιοί, οφείλεις να είσαι προσεκτικός, και έτσι ένα βήμα πίσω θέλησε να κάνει ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, θέλοντας να αποκλιμακώσει την εσωτερική ένταση, μετά την δήλωση εννέα βουλευτών του εναντίον του για το ζήτημα της υποψηφιότητας του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Στίγκας, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν. Ωστόσο, η επιστολή διαγραφής του βουλευτή Φλώρου παραμένει στο γραφείο του και μάλιστα, έχει ενημερώσει για την σκέψη του και τον πρόεδρο της βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα – όπως ορίζει ο κανονισμός της βουλής. Πηγές από το περιβάλλον του μάλιστα, έστειλαν και ένα μήνυμα λέγοντας πως ο Στίγκας είναι ο νόμιμος εκλεγμένος αρχηγός, να φύγουν όσοι θέλουν, είναι «παλικάρι» και μπορεί να τα βάλει με όλους.

Σε δήλωση του, ανέφερε ότι «μετά τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πράγματα που δεν άρεσαν σε κανέναν, αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της ΚΟ και να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν». Επιπλέον, στέλνοντας ένα μήνυμα στο εσωτερικό, ανέφερε ότι νιώθουν την ανάγκη να τιμήσουν την ψήφο των πολιτών και για αυτό «δεν μπορούμε να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα, θα κάνουμε ότι μπορούμε, να σταθούμε ενωμένοι ως γροθιά μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έρχονται».

Η χθεσινή αναφορά του Κωνσταντίνου Φλώρου, που στήριξε από το βήμα της βουλής την υποψηφιότητα του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού στον δήμο Αθηναίων προκάλεσε την αντίδραση του Βασίλη Στίγκα ο οποίος άδειασε τον βουλευτή του προειδοποιώντας ότι επειδή ενήργησε αυτοβούλως χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως οφείλει να πάρει μέτρα. Λίγες ώρες αργότερα, εννέα βουλευτές κατήγγειλαν τον πρόεδρο τους για αυτή την δήλωση, αποκαλύπτοντας την στενή επιρροή που ασκεί ο Κασιδιάρης στους βουλευτές του κόμματος.

Ο Στίγκας, θέλησε να κρατήσει απόσταση ξανά από τον Ηλία Κασιδιάρη, επιμένοντας ότι ο ίδιος είναι ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, εκείνος διοικεί το κόμμα, δεν είναι εντολοδόχος αλλά ούτε και «μπροστάρης». Παρόλα αυτά, απέδωσε την στάση κάποιων βουλευτών σε απειριά αλλά και ότι ενδεχομένως να διατηρούν συναισθηματικούς δεσμούς με τον έγκλειστο, Ηλία Κασιδιάρη.

Ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί, μόνος του εναντίον όλων, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε, ότι δεν συνομιλεί με τον Κασιδιάρη και ότι δεν λαμβάνει εντολές, λειτουργεί αυτοβούλως.

Συνομιλητές του Βασίλη Στίγκα, πάντως, εξηγούν ότι η διαγραφή του Κωνσταντίνου Φλώρου παραμένει στο τραπέζι. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών έχει έτοιμη την επιστολή διαγραφής, έχει ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα για την πρόθεση του και αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του την επόμενη εβδομάδα. Οι ίδιες πηγές μάλιστα, διέψευσαν ότι όλη η κοινοβουλευτική ομάδα είναι εναντίον του Στίγκα, αφήνοντας αιχμές ότι ακόμα και τα ονόματα που υπέγραψαν δεν συμφωνούσαν με την επιστολή και μπήκαν με πρωτοβουλία άλλων.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου