Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Τα τυπικά έμειναν για την πώληση F35 στην Ελλάδα - Οι ΗΠΑ δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Οι ΗΠΑ δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη με γεωπολιτικές προεκτάσεις, καθώς άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτηση από την Ελλάδα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Η διαδικασία έγκρισης των F-35 στην χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς μπήκε και τέταρτη υπογραφή από γερουσιαστή των ΗΠΑ.

Τα υπερόπλα stealth 5ης γενιάς θα κάνουν την χώρα μας ασφαλέστερη και υπολογίσιμη σε κάθε κίνδυνο.

Χθες βράδυ μπήκε η τέταρτη απαιτούμενη υπογραφή για να σφραγιστεί η αγορά των F-35 και πλέον αναμένεται η τυπική και επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  Σε πολιτικό επίπεδο, η νέα σημαντική ενίσχυση της εθνικής άμυνας με ότι πιο τεχνολογικά προηγμένο πετά στους ουρανούς, ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πολιτική που ακολούθησε και που υπόσχεται να εφαρμόσει στην περίπτωση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με αυτή τη κίνηση οι ΗΠΑ δείχνουν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας ενισχύοντας περαιτέρω τις εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Την έγκριση πώλησης των F-35 στην Ελλάδα υπέγραψε την 1η Ιουνίου ο ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζίμι Ρις.

Με την υπογραφή, η χώρα μας εξασφαλίζει και τις τέσσερες υπογραφές που χρειάζεται. Απομένει πλέον το ΣΤέιτ Ντιπάρτμεντ να στείλει την επιστολή που χρειάζεται για την επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου.

Από την πλευρά του Κογκρέσου, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι τέσσερις νομοθέτες που διοικούν την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας αντίστοιχα. Πρόκειται για τους:

Μάικ Μακόλ, Ρεπουμπλικάνος, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Γκρέγκορι Μικς, Δημοκρατικός, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Μπομπ Μενέντεζ, Δημοκρατικός, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Τζιμ Ρις, Ρεπουμπλικάνος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου