Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αμετανόητοι συνεχίζουν να προκαλούν οι Συριζαίοι - Τσίπρας : Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική


 

Τους καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, λέγοντας τους με την ψήφο τους "σας σιχαθήκαμε", στις νές δημοσκοπήσεις τα ποσοστά τους πέφτουν κάτω απο το 20%, και αυτοί συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία με τις δηλώσεις τους.

Οι πολίτες καταδίκασαν την απλή αναλογική που φέρνει ακυβερνησία, και η χώρα σπαταλάει εκατομμύρια ευρώ που θα τα έδινε για άλλες ανάγκες της χώρας. Παρά την καταδίκη οι Συριζαίοι αμετανόητοι και φαιδροί συνεχίζουν να προκαλούν, δηλώνοντας με θράσος ότι θα επαναφέρουν την απλή αναλογική.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διακηρύξει ότι μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου ότι «αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική», ο εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της και φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνεχίζουν να κοροιδεύουν τον κόσμο.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Εξηγώντας ο αμετανόητος ξάδελφος Τσίπρα το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Κατά τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την "έκαψαν" τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο φαιδρός και προκλητικός Γιώργος Τσίπρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου