Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Μαχητικά προκάλεσαν τον κρότο πάνω από την Ουάσιγκτον -Καταδίωκαν το Cessna


 

Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν ένα μικρό Cessna, που παραβίασε τον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον και αργότερα συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Τέσσερα άτομα επέβαιναν στο Cessna Citation, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN, αλλά δεν βρέθηκαν επιζώντες στο μικρό αεροσκάφος, όπως είπε η αστυνομία.

Τα μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου και προκάλεσαν τον ισχυρό κρότο  που ακούστηκε στην Ουάσιγκτον, καθώς ανέπτυξαν ταχύτητα για να προλάβουν το Cessna, προκαλώντας προς στιγμή πανικό σε κάποιους κατοίκους, αλλά δεν ευθύνονται για την συντριβή του μικρού αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο, που συνετρίβη, ήταν καταχωρημένο σε εταιρεία που έχει την έδρα της στη Φλόριντα, το αφεντικό της οποίας, ονόματι Τζον Ράμπελ, είπε στους New York Times ότι στο Cessna επέβαιναν η κόρη του, η δίχρονη εγγονή του, η νταντά της και ο πιλότος. Επέστρεφαν στο σπίτι τους στο East Hampton, στο Λονγκ Άιλαντ, αφού επισκέφτηκαν το σπίτι του στη Βόρεια Καρολίνα. Ο Ράμπελ είπε στην εφημερίδα ότι δεν είχε λάβει πολλές πληροφορίες από τις Αρχές, αλλά ήλπιζε ότι η οικογένειά του δεν υπέφερε και θεωρεί ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε χάσει την πίεση.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή με τον πιλότο, ο οποίος δεν απάντησε μέχρι τη συντριβή του Cessna κοντά στον Εθνικό Δρυμό Τζορτζ Ουάσιγκτον στη Βιρτζίνια, ανέφερε σε δήλωση η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad).

«Τα αεροσκάφη της Norad είχαν άδεια να ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες και μια ηχητική έκρηξη μπορεί να ακούστηκε από κατοίκους της περιοχής», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος Norad χρησιμοποίησε επίσης φωτοβολίδες σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του πιλότου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Cessna απογειώθηκε από την Ελίζαμπεθταουν του Τενεσί την Κυριακή και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο MacArthur του Λονγκ Άιλαντ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flight Aware, το αεροπλάνο φαινόταν να φτάνει στην περιοχή της Νέας Υόρκης και έκανε σχεδόν στροφή 180 μοιρών, πετώντας σε ευθεία διαδρομή πάνω από την Ουάσιγκτον με την πτήση να καταλήγει στη Βιρτζίνια. Η ηχητική έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς κατοίκους στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, οι οποίοι ανέφεραν στο Twitter ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο που τάραξε το έδαφος και τους τοίχους. Αρκετοί κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν τον θόρυβο μέχρι τη βόρεια Βιρτζίνια και το Μέριλαντ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου