Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Έχει ξεφύγει ο Δουδωνής του ΠΑΣΟΚ καβάλησε καλάμι, βρίζει, λαϊκίζει κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απευθύνεται με έπαρση και με ύφος σε οποιοδήποτε αναδείξει την πολιτική ανεπάρκεια του.

Ο Άκης Σκέρτσος απευθυνόμενος στον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή που έχει ξεφύγει, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για την φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ενώ με αιχμηρό τρόπο απευθύνεται προσωπικά τον Παναγιώτη Δουδωνή, λέγοντας πως  «αν και η Οξφόρδη κάνει τέτοιο λαϊκισμό τότε τι να πει η Κουμουνδούρου; Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει». 

«Αντί να μας υβρίζετε Παναγιώτη Δουδωνή για τη μείωση 50 φόρων -7 δις ευρώ στην τετραετία, x2 ανάπτυξη από ΕΕ, αύξηση μισθών 20%, ρεκόρ 20ετίας άμεσων ξένων επενδύσεων και εξαγωγών, μείωση ρεκόρ στην ΕΕ δημοσίου χρέους κατά 36 μονάδες και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, πείτε μας γιατί το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ θέλει να επιδοτήσει κατανάλωση πλουσίων και τουριστών με οριζόντια περικοπή ΦΠΑ;Τα φορολογικά μέτρα πρέπει να είναι δίκαια και αποτελεσματικά. Μείωση ΦΠΑ ανοίγει τρύπα στα ταμεία 1,5 δις και μπαίνει στην τσέπη μεσαζόντων. Ακόμη κι αν έφτανε ένα μέρος της στο τελικό προϊόν θα ωφελούνταν περισσότερο οι έχοντες. Για ποια φορολογική δικαιοσύνη μιλάμε ακριβώς;», αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος.




Και συνεχίζει, λέγοντας, «η Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο 2023 εμφανίζει τον 4ο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων μεταξύ 34 ευρωπαϊκών χωρών στο μισό του πληθωρισμού ΕΕ-Ευρωζώνης. Η Ισπανία που μηδένισε ΦΠΑ τρέχει με υψηλότερο πληθωρισμό. Με τη στοχευμένη στήριξη εργαζομενων, ανέργων, συνταξιούχων, των πραγματικά ευάλωτων, δείχνουμε ότι εμείς είμαστε η παράταξη που στηρίζει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Όχι μεσάζοντες ούτε πλούσιους. Περισσότερη υπευθυνότητα, αντί να πετάτε λεφτά που δεν έχετε από το παράθυρο». Και καταλήγει, «αν και η Οξφόρδη κάνει τέτοιο λαϊκισμό τότε τι να πει η Κουμουνδούρου; Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει».


Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού, απάντησε στο ίδιο ύφος στον Άκη Σκέρτσο. Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει «η μείωση των εμμέσων φόρων ευνοεί τους πλούσιους εις βάρος των φτωχών, υποστηρίζει ο κ Σκέρτσος. κ Σκέρτσο, είστε σίγουρα άριστος ή τουλάχιστον έχετε συζητήσει τις αυτοσχέδιες οικονομικές θεωρίες σας με οποιονδήποτε κανονικό οικονομολόγο; κ Σκέρτσο, αφού δεν είναι εύκαιρος κάποιος δικός σας να σας το εξηγήσουμε. Όταν διατηρείται υψηλός ένας έμμεσος φόρος, ο φτωχός δέχεται πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση του εισοδήματός του, διότι το μεγαλύτερο μέρος το ξοδεύει σε κατανάλωση ενώ ο πλούσιος ελάχιστο μέρος του ξοδεύει, καθώς το μεγαλύτερο πηγαίνει σε αποταμίευση ή σε άλλες τοποθετήσεις. Για αυτό ίσως το είχατε προβλέψει στο πρόγραμμά σας το 2019, αλλά φυσικά επιλέξατε να μην το κάνετε».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου