Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει και νομίζει ότι η κοινωνία είναι σε σοκ με το αποτέλεσμα



Επειδή είναι ο ίδιος ο Τσίπρας σε σοκ, θέλει να πιστεύει ότι και η κοινωνία είναι σε σοκ, η κοινωνία όμως συνειδητοποιημένα τον τελείωσε στις τελευταίες εκλογές και του είπε με την ψήφο της ξεκάθαρα.

Το άγχος του είναι σε λίγες ημέρες που θα πάει σπίτι του να μην είναι παντοδύναμος ο Μητσοτάκης, και ετοιμάζεται για νέο κύκλο λάσπης και τρομολαγνείας μήπως αλλάξει λίγο τα ποσοστά για το κόμμα του.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο 

«Δεν κράτησα την διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνηση. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο κυβερνάται η χώρα, με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές οπότε δεν υπήρχε κανείς λόγος να κρατήσω τη διερευνητική εντολή. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα των εκλογών, απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν ΝΔ δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις εκλογές της ενισχυμένης εκλογής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Φανταστείτε έναν παντοδύναμο ανεξελέγκτο ηγεμόνα πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί. Συνεπώς για εμάς το ζήτημα είναι να δούμε πως θα αποτρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό στις επόμενες εκλογές. Με τις πληγές της κοινωνίας θα ασχοληθούμε, οι πληγές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να σταθούμε όρθιοι. Όπως γνωρίζετε οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν. Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους μαχητές αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε μια υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα μάχη όρθιοι με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη και αλαζονική κυβέρνηση που θα είναι κακό για τη δημοκρατία και τη χώρα αλλά και να παραμείνει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός των λαϊκών διεκδικήσεων».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου