Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την Τουρκία για περέμβαση στις εκλογές της Ροδόπης

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξη Τσίπρας, είναι αδίστακτος και για πετύχει τον σκοπό του δεν διστάζει να ξεπουλήσει τα πάντα και τους πάντες.

Η συνομιλίες ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκίας φάνηκαν με την νίκη του Τούρκου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ στην Ροδόπη, που είχε κάνει δηλώσεις στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org και είχε πεί πως το κόμμα του θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Με ενσωμάτωση στο 99,65%, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη συγκεντρώνει ποσοστό 33,18%, η ΝΔ 27,05% και το ΠΑΣΟΚ 22,65%, με τα τρία κόμματα να κερδίζουν από μία έδρα.

Ο Τούρκος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για ανύπαρκτες τούρκικες μειονότητες, με την Τουρκία δίπλα του, και την σίγουρη και κάτω από το τραπέζι υπόσχεση του Τσίπρα ότι θα ανακηρύξει τούρκικη μειονότητα εάν εκλεγεί, έκανε την Ροδόπη ρόζ.

Η εκλογή του Τούρκου υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδεται ξεκάθαρα στις καλές δημόσιες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο οι οποίες δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς ενδέχεται το θέμα να θίξει σύντομα με δηλώσεις του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την καταγγελία για τις σχέσεις υποψηφίου ΣΥΡΙΖΑ με την Τουρκία, έκανε ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Λαφτσή, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου