Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Σε νέο μνημόνιο η χώρα αν ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά που υπόσχεται

 



Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Χρυσούπολης Καβάλας:

«Ο κ. Τσίπρας με πολύ μεγάλη άνεση μπορεί να λέει σήμερα, ότι θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας χαρίσω όλα τα δάνεια, θα σας δίνω και δωρεάν σπίτια και όλα αυτά κοστολογούνται περίπου σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ μαζεμένα στην τετραετία. Αν επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο. Αλλά βέβαια ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κερδίζει για αυτό και τάζει τόσα πολλά».

 

Το δίλημμα των εκλογών είναι σταθερότητα ή μπάχαλο

Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες της Ελευθερούπολης Καβάλας:

  • «Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε ένα "βέρτιγκο παλινωδιών". Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν 10 - 15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει, θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ 25 και ποιος; Και το ΚΚΕ!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Η "Δήμητρα", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό το οποίο έγινε. Στους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι, θυμάστε, όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ και πώς η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου.
  • Άρα το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι, να το πω πολύ απλά, όπως θα το λέγατε στο καφενείο, σταθερότητα ή μπάχαλο. Δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα για κυβερνήσεις εκτός από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω βερεσέ, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Το μόνο στο οποίο θα οδηγούσαν, θα ήταν σε μία παρατεταμένη αστάθεια και σε μία ακυβερνησία την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται».

 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου