Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Βαρουφάκης: Ελπίζω να μην πάμε στη δραχμή και αναρωτιόμαστε αυτός γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος;

 


Μιλάμε για ένα επικίνδυνο και γελοίο νούμερο, που παρά το ότι οδήγησε την χώρα στα βράχια επί ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι τον ψηφίζουν και ο ελληνικός λαός τον πληρώνει για κινδυνολογεί.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναρωτιέται γιατί αυτό το επικίνδυνο νούμερο κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει κάνει έγκλημα κατά της χώρας όταν ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες. 

Πληρωμές με το σύστημα… ΔΗΜΗΤΡΑ σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες προτείνει ο γελοίος, επικίνδυνος και ανεύθυνος επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Open.

Μέσα στις γελοιότητες που ξεστόμισε αναφέρθηκε στην δραχμή, δείχνοντας ότι θέλει να διαλύσει την οικονομία της χώρας απλά επειδή είναι επικίνδυνος εγκληματίας.

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την περίπτωση θα πάμε στη δραχμή, απάντησε: «Ελπίζουμε πως όχι».

Για να εξηγήσει στη συνέχεια το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» που έχει κατά νου: «Εμείς καταθέσαμε στη Βουλή το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» τον Δεκέμβριο του 2020. Κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας, έχει σχέδιο για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, όπως έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχέδιο για το τι θα κάνει αν μπουν ξένα στρατεύματα. Έχεις ιερή υποχρέωση να έχεις σχέδιο ανάγκης. Το «ΔΗΜΗΤΡΑ» τι είναι; Είναι ένα πολύ καινοτόμο και πολύ καλά δουλεμένο σχέδιο, ένα δημόσιο σύστημα ψηφιακών δωρεάν συναλλαγών που δεν θα επηρεάζεται από το τραπεζικό σύστημα.

Είναι ένα σύστημα αυτό το οποίο για εμάς θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, η Γαλλία, η Ιταλία, όχι για να βγεις από το ευρώ, γιατί δίνει βαθμούς ελευθερίας, δημοσιονομικούς, στο Κράτος, γιατί μειώνει το κόστος των συναλλαγών και γιατί σε εξασφαλίζει, σαν ένα αμορτισέρ, σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης. Και τι λέμε; Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, αν χρειαστεί –ελπίζουμε να μην χρειαστεί- σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι τράπεζες από μόνες τους ή τις κλείσει η Φρανκφούρτη, όπως έκανε το 2015, να υπάρχει ένα σύστημα πληρωμών-συναλλαγών το οποίο να μπορεί να μειώσει το κόστος της μετάβασης».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου