Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι «σταθερότητα ή μπάχαλο»

 


Λίγο πριν τις 11:00 έφτασε στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκίνησε την επίσκεψή του στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης.




Μητσοτάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι «σταθερότητα ή μπάχαλο»

«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι μόνο "μπροστά ή πίσω", είναι "σταθερότητα ή μπάχαλο"», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε πολίτες της Ελευθερούπολης Καβάλας και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο παλινωδιών», ενώ για το σχέδιο «Δήμητρα» επισήμανε ότι «αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα μπορούσε να ήταν γελοίο».

«Ακούω την αντιπολίτευση να βρίσκεται σ' ένα "βέρτιγκο παλινωδιών". Στην αρχή άφηναν υπονοούμενα για κυβερνήσεις ηττημένων. Τώρα μιλάνε για κυβερνήσεις, λέει, ανοχής. Αν μας λείπουν, λέει, 10-15 βουλευτές, είπε ο κ. Τσίπρας, ε, δεν πειράζει θα βάλει πλάτη το ΜέΡΑ25 και ποιος; Και το ΚΚΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σχέδιο "Δήμητρα", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο»

Και συνέχισε: «Το σχέδιο "Δήμητρα", αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν γελοίο. Γιατί επανήλθε αυτή η συζήτηση στο προσκήνιο; Επειδή αυτοί οι οποίοι οραματίζονται την κυβέρνηση των ηττημένων ξέρουν πολύ καλά ότι χρειάζονται τον κ. Βαρουφάκη, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να βγουν οι αριθμοί. Είναι ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος φροντίζει να μας θυμίζει τι ακριβώς έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό το οποίο έγινε. Τους συνταξιούχους δεν χρειάζεται να το πω. Διότι θυμάστε όταν περιμένατε στις ουρές για να πάρετε τα 60 ευρώ και πως η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Μην τους αφήσουμε να ξανακάνουν τα ίδια. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε αυτό το μακρινό σενάριο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Άρα το δίλημμα, φίλες και φίλοι, δεν είναι μόνο "μπροστά ή πίσω". Είναι, να το πω πολύ απλά, όπως θα το λέγατε στο καφενείο, "σταθερότητα ή μπάχαλο". Δεν υπάρχει άλλη πρόταση σήμερα για κυβερνήσεις εκτός από αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα υπόλοιπα εγώ τα ακούω βερεσέ, είναι συζητήσεις οι οποίες γίνονται μέσα σε κλειστά δωμάτια. Το μόνο το οποίο θα οδηγούσαν θα ήταν σε μια παρατεταμένη αστάθεια και σε μια ακυβερνησία την οποία η χώρα σήμερα δεν χρειάζεται».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις και σημείωσε: «Επειδή πολλά ακούω από κάποιους οι οποίοι τελευταία μέσα στον πανικό τους θέλουν να αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις, εγώ τους απαντώ: όπου κι αν πάω στην πατρίδα, δεν χρειάζεται να κάνω καμία δημοσκόπηση. Βλέπετε τον κόσμο ο οποίος είναι σήμερα εδώ. Παντού ο κόσμος βγαίνει και προσέρχεται στις συγκεντρώσεις μας. Μας στηρίζει. Εσείς είστε η καλύτερη δημοσκόπηση και η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική μεγάλης νίκης σε αυτή την εκλογή».

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους και τους κάλεσε στις εκλογές της 25ης Μαΐου να επιλέξουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που εγγυάται, όπως είπε, καλύτερες δουλειές, σπίτια και προκοπή και όχι «εκείνους που ντρέπονται για το παρελθόν τους και δεν έχουν να πουν τίποτα για το μέλλον των νέων».

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πώς μόνο για αποζημιώσεις από ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειές τους το τελευταίο διάστημα δόθηκαν στην περιοχή περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελευθερούπολη, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου Sunlight και τα Θερμοκήπια Θράκης.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης - Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου