Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Συνελήφθησαν οι ανήλικοι αλλοδαποί που μαχαίρωσαν 17χρονο με σκοπό την ληστεία


 

Σεσημασμένος για ακόμη μία ληστεία με μαχαίρι, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, είναι ο ανήλικος επικίνδυνος αλλοδαπός, που τραυμάτισε σοβαρά τον 18χρονο Δημήτρη το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, σε πολυσύχναστο δρόμο, κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη.

Η νεανική εγκληματικότητα το τελευταίο διάστημα «χτυπάει κόκκινο». Δράστες του σοκαριστικού περιστατικού στην Ακρόπολη είναι, όπως έγινε γνωστό, δύο 17χρονοι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και πλέον βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Το θύμα, 18 ετών, πλέον βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, ωστόσο σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολουθούν παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 20χρονος φίλος του θύματος ανέφερε στους αστυνομικούς: «Περπατούσαμε μαζί με τέσσερις φίλους στην οδό Πανός στην Πλάκα, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά μας δύο άτομα, περίπου στην ίδια ηλικία με εμάς. Ζήτησαν δύο τσιγάρα και όταν τους είπαμε ότι δεν έχουμε, ο ένας έπιασε αμέσως τον Δημήτρη (θύμα), κεφαλοκλείδωμα με το αριστερό χέρι και με το δεξί χέρι τού έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό. Τον κρατούσε απειλώντας εμάς να μην κάνουμε τίποτα για να του δώσουμε χρήματα. Ο Δημήτρης αντέδρασε για να ξεφύγει, και τότε αυτός τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε χιαστί, τον κάρφωσε στον λαιμό και κάποιες φορές -δεν θυμάμαι πόσες- στην κοιλιά. Όλη αυτή την ώρα ο ένας δράστης κρατούσε τσίλιες και ο δεύτερος μας απειλούσε με το μαχαίρι κρατώντας τον Δημήτρη από τον λαιμό. Μόλις μαχαίρωσε τον Δημήτρη, του άρπαξε το τσαντάκι και άρχισαν να τρέχουν».

Ο 20χρονος καταδίωξε τον 17χρονο «τσιλιαδόρο» και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει με τη βοήθεια διερχομένων στην οδό Ανδριανού, απ' όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών συνέλαβαν τον ανήλικο και επικίνδυνο αλλοδαπό δράστη του μαχαιρώματος στην Ακρόπολη, Αρμπέρ Μ., 17 ετών, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα βασικό τεκμήριο της επίθεσης.

Εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε όταν μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη, και στην μπλούζα βρέθηκε κηλίδα αίματος, η οποία φέρεται να είναι από το θύμα, κάτι που θα πιστοποιηθεί με τις απαραίτητες εξετάσεις DNA.

Ο βασικός επικίνδυνος δράστης του σοβαρού τραυματισμού του 18χρονου, ο Αρμπέρ Μ., στις 8 Φεβρουαρίου 2022 συμμετείχε σε ομάδα ανηλίκων που είχε ληστέψει με την απειλή μαχαιριών άλλη ομάδα ανήλικων παιδιών, στους Αγίους Αναργύρους, είχε συλληφθεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος για να σκοτώσει.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς, υποβλήθηκε η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό από το οποίο προέκυψε η συμμετοχή του 16χρονου τότε στη ληστρική ομάδα, ωστόσο καθυστέρησε η ανακριτική διαδικασία, χωρίς να έχουν γίνει περαιτέρω δικονομικές ενέργειες και αυτό εκθέτει και την αστυνομία και την δικαιοσύνη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου