Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Απειλεί ο Μεντβέντεφ για να μην συλληφθεί ο ΡώSSος εγκληματίας πολέμου Πούτιν

 


Όσο και να προσπαθούν να το απαξιώσουν το ένταλμα σύλληψης στον ΡώSSο δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γεγονός και κάποια στιγμή θα εκτελεστεί για να οδηγηθεί ο δικτάτορας στο δικαστήριο για τις ποινικές του ευθύνες.

Και επειδή φοβούνται οι ΡώSSοι, και γνωρίζουν ότι το ένταλμα δεν ανακαλείται και απλά κάποια στιγμή θα εκτελεστεί ειδικά ένα βγει ο εγκληματίας πολέμου, από την χώρα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί λέγοντας ότι οποιαδήποτε απόπειρα να συλληφθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν από ξένη χώρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Μόσχας.

Οι ΡώSSοι δεν έχουν καταλάβει όπως και ο Χίτλερ ότι έρχεται το πολιτικό τέλος του δικτάτορα και θα αντιμετωπίσει εάν δεν αυτοκτονήσει και αυτός τις ποινικές του ευθύνες για τα εγκλήματα πολέμου.

«Ας το φανταστούμε (…) Ο αρχηγός κράτους μιας πυρηνικής δύναμης μεταβαίνει ας πούμε για παράδειγμα στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι είναι αυτό; Μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε χθες, Τετάρτη (22/3) το βράδυ ο Μεντβέντεφ, νομίζοντας ότι ο Πούτιν θα μπορεί να κυκλοφορεί πλέον όπου θέλει, αλλά δεν μπορεί και θα συλληφθεί.

Αν αυτό συμβεί, τότε «όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συνηθίζει να απειλεί χωρίς να φοβίζει κανένα.

Η παραστατική αυτή προειδοποίηση έγινε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του δικτάτορα Πούτιν. 

Χθες, Τετάρτη, το ΔΠΔ κατήγγειλε τις «απειλές» εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλικό πλήγμα, καλώντας τους δικαστές του «να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό».

Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε «άκυρο και μηδέποτε γενόμενο» το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν, αλλά είναι άκυρο μόνο για την Ρωσία, αλλά έγκυρο και άμεσα εκτελεστό για τον υπόλοιπο κόσμο.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου