Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Είδαμε την συνέντευξη Ανδρουλάκη, είναι δυνατόν ο Ανδρουλάκης να είναι αρχηγός κόμματος;




Πραγματικά πολύ αναρωτιούνται πώς έγινε ο Ανδρουλάκης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και με ποια κριτήρια;

Καταρχήν δεν πείθει και το χειρότερο δεν έχει σοβαρό πολιτικό λόγο για να πεις τον θέλω σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Όχι» σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ, από τον χώρο της νέας Βιβλιοθήκης της Βουλής, στο παλιό Δημόσιο Καπνεργοστάσιο και στον Απόστολο Μαγγηριάδη.  

Διευκρίνισε δε ότι μιλά για αμιγώς πολιτική κυβέρνηση, όπως και για πρωθυπουργό που θα είναι πολιτικός, χωρίς να «φωτογραφήσει» κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, παρότι είπε ότι το κόμμα του την τελευταία 20ετία είχε πρωθυπουργό μόνον για τρία χρόνια. 

Ο Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες, αλλά με τέτοιο πολιτικό λόγο δεν πρόκειται να το πετύχει και πρέπει να μας πεί και τι θα κάνει την επόμενη ημέρα αφού δεν θα έχει πετύχει τον στόχο του να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του.

Πρόσθεσε, «η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης. Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της τρίτης εντολής θα απευθυνθεί και στα δύο μεγάλα κόμματα, αφήνοντας να διαφανεί και μία προτίμηση σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή του κόμματός του - αποκλείοντας παράλληλα τον Γιάνη βαρουφάκη επειδή «έπαιξε με τη δραχμή». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου