Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Αιώνιος φοιτητής ο Φίλης κάνει τον τομεάρχη παιδείας και υπόσχεται να γυρίσει τα πανεπιστήμια χρόνια πίσω

 


Αιώνιος φοιτητής ο Νίκος Φίλης, χωρίς να έχει πάρει μέχρι σήμερα πτυχίο για να ξέρει τι σημαίνει διάβασμα και μόχθος για τις σπουδές, παραμένει τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα διετέλεσε και υπουργός παιδείας, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα πανεπιστήμια παρουσίασε ο χωρίς πτυχίο Νίκος Φίλης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Με το πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεσμεύεται όπως δεσμεύεται από το 2015, για διπλασιασμό της χρηματοδότησης των ΑΕΙ σε βάθος τετραετίας και την κατάθεση νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξήγγειλε τρεις άξονες κυβερνητικής πολιτικής, με 30 δεσμεύσεις:

Οι απαραίτητες, επείγουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων Μητσοτάκη - Κεραμέως μέσα σε αυτά και να μην χρειάζεται διάβασμα για να περάσεις σε μία σχολή, όπως είναι για παράδειγμα: η άμεση επαναφορά όλων των αρμοδιοτήτων στις Συγκλήτους, η επιστροφή της δημοκρατίας στα πανεπιστήμια με εκλογή των πανεπιστημιακών αρχών από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, η κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, των διατάξεων που καθιστούν τα πτυχία των αναξιολόγητων κολεγίων ισοδύναμα με των δημόσιων ΑΕΙ και άλλα.

Είπε και άλλα, που ντρεπόμαστε να τα πούμε γιατί γυρνάνε όλα όσα είπε την παιδεία χρόνια πίσω τότε που πήγε ο ίδιος φοιτητής και φοιτητής έμεινε!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου