Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Προφυλακίστηκε ο Σταθμάρχης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

 


Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο σταθμάρχης Λάρισας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του για την τραγωδία στα Τέμπη. 

Συγκεκριμένα, ανακρίτρια και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκιση του 59χρονου υπαλλήλου, κρίνοντάς τον ρόλο του τη μοιραία νύχτα, ως καθοριστικό, ώστε να οδηγηθεί η επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος σιδηροδρομική γραμμή και συγκεκριμένα σε εκείνη της καθόδου.

Για επτά ολόκληρες ώρες ο σταθμάρχης, που δεν γύρισε το κλειδί 118 στέλνοντας στο θάνατο 57 ανθρώπους το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας Λάρισας .

Ο κατηγορούμενος  ξεκίνησε να απαντά στον καταιγισμό ερωτημάτων που δεχόταν για το μοιραίο βράδυ στο ανακριτικό γραφείο και παραδέχθηκε χωρίς περιστροφές το λάθος του που αιματοκύλησε την κοιλάδα των Τεμπών παραθέτοντας τα περιστατικά.

Πολλές φορές χρειάστηκε να διακοπεί η διαδικασία για να μπορέσει να συγκροτήσει τη σκέψη του, ενώ κατά την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών για το κακό που τους προκάλεσε. «Ο εντολέας μου είπε χωρίς καμία επιφύλαξη όλη την αλήθεια και οτιδήποτε συνέβη χωρίς να θέλει να προστατέψει κανέναν, ούτε τον εαυτό του. Αν αυτά τα οποία είπε συνιστούν ποινικά αδικήματα οφειλόμενα στο συγκεκριμένο τραγικό αποτέλεσμα, αμέλειες ή παραλείψεις, αυτό θα κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη», είπε στον «Ε.Τ.» ο δικηγόρος του, Στέφανος Παντζαρτζίδης, προσθέτοντας: «Πρέπει πλέον να σοβαρευτούμε, να σεβαστούμε τους ανθρώπους που χάθηκαν και τις οικογένειές τους και να πάψουν οι παραφιλολογίες και οι επικοινωνιακές αλητείες». Σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος επέρριψε ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα για το πρωτοφανές δυστύχημα, ο κ. Παντζαρτζίδης επεσήμανε ότι ο σταθμάρχης «δεν συγκάλυψε τίποτα και κανέναν» και αναφέρθηκε στο ρόλο τού κάθε προσώπου, όπως το είχε κάνει και στην προανακριτική του κατάθεση.

Ο σταθμάρχης, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες ότι το βράδυ του δυστυχήματος υπήρχε μουσική ή γινόταν πάρτι στο σταθμό, τόνισε ότι ο σταθμάρχης ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του, όπως έχει καταγγελθεί από συνήγορο τραυματία, και επίσης είπε ότι έγινε σταθμάρχης τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς «δεν χρειαζόταν πολιτικό μέσο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, είπε ότι περιμένει να πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες από το μοιραίο βράδυ, αφήνοντας αιχμές για μοντάζ σε αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. «Δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας», σημείωσε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου