Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού και σε οικονομικό εισαγγελέα οι συμβάσεις διαχρονικά

 





Πολύ θα χάσουν τον ύπνο τους, με τον πρωθυπουργό να θέλει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και μετά τον ορισμό εφέτη ανακριτή για το έγκλημα στα Τέμπη ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους, θα αναλάβει και οικονομικός εισαγγελέας για τις συμβάσεις που έγιναν για το έργο διαχρονικά, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες παντού. 

Από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, διατάχθηκε ξεχωριστή έρευνα της Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά. Η έρευνα ανατέθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός ζήτησε αναβάθμιση της έρευνας στη Λάρισα στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο και έρευνες σε βάθος για τις καθυστερήσεις στα έργα από τη Δικαιοσύνη πριν ακόμα ολοκληρωθεί η έρευνα της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, το πόρισμα της οποίας, όπως αναφέρει, θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου