Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ ο επιθεωρητής που κατάρτισε τις βάρδιες

 



Σύμφωνα με το protothema, περίπου δύο χρόνια υπηρετούσε ως προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, ο κ. Δημήτρης Νικολάου, ο μοιραίος επιθεωρητής που κατάρτισε τις βάρδιες του Φεβρουαρίου, επομένως και της τραγικής νύχτας που συνέβη η μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη.

Με καταγωγή από την Καρδίτσα αλλά για χρόνια κάτοικος Βόλου, ο κ. Νικολάου περιγράφεται από ανθρώπους που τον γνωρίζουν ως έμπειρο στέλεχος του ΟΣΕ, ο οποίος είχε διατελέσει και σταθμάρχης σε διαφορετικά σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου. Ήταν συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΣΕ Βόλου και της Ένωσης Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.

Ρόλοι οι οποίοι φαίνεται να το είχαν φέρει σε μετωπική σύγκρουση με άλλους συναδέλφους του στην υπηρεσία μεταξύ των οποίων είναι ο κ. Γιώργος Αποστολέρης, πρώην σταθμάρχης Βόλου του ΟΣΕ που συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι και έχει καταγγείλει δημόσια τις τελευταίες μέρες, τις τραγικές παραλείψεις και ευθύνες της διοίκησης του Οργανισμού.

Στην απολογία του στον ανακριτή, ο κ. Νικολάου, ο οποίος χθες τέθηκε σε αργία από τον ΟΣΕ, έχει ισχυριστεί ότι το πρόγραμμα της βάρδιας κατά την επίμαχη ώρα περιελάμβανε άλλους δύο σταθμάρχες. Έναν εμπειρότερο, ο οποίος είθισται να παραμένει στην υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθεί η κυκλοφορία στην γραμμή και έναν επιπλέον που λειτουργεί επικουρικά.

Ο αρχαιότερος έφυγε, κατά την απολογία του επιθεωρητή, νωρίτερα από το πόστο του χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος και ο τρίτος επίσης δεν ήταν στο θέση του κατά την επίμαχη ώρα, με αποτέλεσμα να γίνουν οι άστοχες κινήσεις από τον άπειρο σταθμάρχη και να συμβεί το ολέθριο λάθος. Ο κ. Νικολάου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κάνοντας το μεγάλο λάθος να ζητήσει αναρρωτική άδεια ενός μηνός, ζήτημα για το οποίο έχει διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου