Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

«Βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας τα μέτρα της Πολιτείας» λένε γονείς αδικοχαμένων στα Τέμπη

 


Τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση για την ανακοίνωση μέτρων που αφορούν τις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, εξέφρασε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο.

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους. Την κόρη μου δεν πρόκειται να μου την φέρει πίσω κανείς, ούτε ακόμα και αν έταζαν τον χρυσό όλου του πλανήτη.

Αυτά τα μέτρα που πήρε η πολιτεία, είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας. Πιστεύω ότι και εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε ο πατέρας της άτυχης Ελπίδας το θέμα εκτός από ηθικό είναι και οικονομικό. «Βιοπαλαιστές είμαστε, τρία παιδιά σπουδάζω, αγκομαχώντας», δήλωσε ο Χρήστος Χούπας, πατέρας της Ελπίδας.

Σχετικά με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση είπε πως το ανέθεσε όπως και άλλοι γονείς στον δικηγόρο του. «Ό,τι θέλει ας προκύψει, ό,τι θέλει ας κάνει. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε τέτοιες λεπτομέρειες, θα περιοριστώ στον δικό μου ρόλο» είπε χαρακτηριστικά.

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μίλησε και ο Σωτήρης Μήτσκας, πατέρας της άτυχης 23χρονης Ιφιγένειας.

«Αυτό που χάσαμε ο καθένας μας, δεν υπάρχει υποκατάστατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εστιάζουν, ξέρεις, στα χρήματα, ας πούμε, και δεν είναι μόνο τα χρήματα είναι και άλλα πράγματα που εγώ πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά στον ANT1.

«Μιλώντας για τη δική μου οικογένεια, έχουμε μια κορούλα που μόλις γέννησε, έχουμε ένα άλλο αγόρι που σπουδάζει στο εξωτερικό. Μακάρι να μην χρειάζονταν όλα αυτά τα μέτρα, αλλά είναι έτσι η ζωή αυτόν τον καιρό, αυτές τις εποχές που οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Απλά στο μέλλον να μην υπάρξει άλλη Ιφιγένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μήτσκας.

Όσο για την δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες θυμάτων και επιβαινόντων - ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο πατέρας της 23χρονος Ιφιγένειας, δήλωσε τα εξής: «Προσφέρθηκαν πολλοί να έρθουν να μας βοηθήσουν να μιλήσουμε για τα ψυχολογικά. Δεν έχουμε έρθει σε επαφή ακόμα με κανέναν. Με πήρε ένας κύριος που έχασε ένα παιδάκι στο Μακροχώρι πριν χρόνια, πως να στο πω, προτιμώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή με αυτόν, για να μου πει πως είναι το μετά, ξέρω εγώ, πώς εξελίσσεται, που το έχει βιώσει και το βιώνει. Νομίζω πως θα μας βοηθήσει πιο πολύ».

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου