Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

 


Τον Απρίλιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» από νοικοκυριά και αγρότες.

  • Η επιδότηση του φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες, με όριο τις 16 χιλ. ευρώ για νοικοκυριά και 10 χιλ. ευρώ για αγρότες ενώ οι δικαιούχοι του προγράμματος - σύμφωνα με το ΥΠΕΝ- θα μπορέσουν να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αγγίζει τις 3 χιλ. ευρώ ετησίως.
  • Ο Οδηγός του προγράμματος αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου https://ypen.gov.gr/fotovoltaika-sti-stegi/.
  • Σημειώνεται ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν μαζί με το φωτοβολταϊκό και μπαταρία - με επιδότηση του κόστους έως και 100 % - ενώ για τους αγρότες δεν ισχύει αυτή η υποχρέωση.
  • Προβλέπεται επίσης ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη διάθεση 35 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για αυτούς, ενώ προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
  • Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, ύψους 200 εκατ. ευρώ, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατανέμεται σε τέσσερις κατηγορίες:
  1. Αποκλειστικά για ευάλωτα νοικοκυριά: 35 εκατ. ευρώ.
  2. Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα <= 20,000 € ή οικογενειακό εισόδημα <= 40,000 €: 85 εκατ. ευρώ.
  3. Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα > 20,000 € ή οικογενειακό εισόδημα > 40,000 € : 50 εκατ. ευρώ.
  4. Αποκλειστικά για επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος: 30 εκατ. ευρώ.
  • Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ με χρήση των κωδικών TAXISNET.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου