Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Κατακραυγή ΑΜΕΑ για ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη ενδυνάμωση δικαιωμάτων ΑΜΕΑ

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά απέδειξε ότι το κομματικό συμφέρον είναι πάνω απο την κοινωνία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ψηφίστηκε εχθές στην Βουλή, το σημαντικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχή της Ίσης Μεταχείρισης για ΑμεΑ. 

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα προβλέπει μεταξύ άλλων:

– Την πλήρη νομική κατοχύρωση της Αρχής της Ίσης Μεταχείρισης δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες με αναπηρίες να έχουν πλέον νόμιμες αξιώσεις έναντι του Ελληνικού Κράτους σε περίπτωση που γίνονται θύματα διακρίσεων.

– Τη δωρεάν νομική βοήθεια για όλους τους πολίτες ΑμεΑ, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων

– Τον ορισμό σε κάθε Δικαστήριο και Εισαγγελία της χώρας, Υπευθύνου προσβασιμότητας που θα εξασφαλίζει τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

– Την εξάλειψη υποτιμητικών και αναχρονιστικών όρων από όλους τους νομοθετικούς Κώδικες της χώρας.

Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε να ψηφίσει τις ευνοϊκές διατάξεις για τους ανθρώπους με αναπηρία παρά τα θετικά σχόλια των Ενώσεων και των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος σε όλες τις συνεδριάσεις, προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα και αντιδράσεις στα άτομα με αναπηρία.

Και επειδή δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 αριστερά και ακροαριστερά μαζί κατά των ατόμων με ειδικές ανάγκες ψήφισαν απλά ΠΑΡΩΝ!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου