Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα

 


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας αποδεδειγμένα πολιτικός απατεώνας σε απόγνωση, και πάρα πολύ επικίνδυνος για την χώρα, αφού προσπαθεί εδώ και μήνες εντός και εκτός Ελλάδας να κάνει κακό στην χώρα για να επιβιώσει πολιτικά.

Σαφείς υπαινιγμούς ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της διαχείρισης της ήττας του, ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών ή και να επιχειρήσει να εξασφαλίσει «κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ακόμα και ως ηττημένος» άφησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα κατακτήσει την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη.

«Είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Αυτοί οι οποίοι τα λένε, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι έχουν έναν σκοπό. Και αυτός είναι να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Ήδη το εννοούν. Θέλουν να μας πουν περίπου ότι οι πολίτες θα ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά θα βγει η Νέα Δημοκρατία. Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι», ήταν η αποστροφή Μητσοτάκη όταν ερωτήθη για κυοφορούμενα σενάρια «νοθείας» στις εκλογές.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας), αλλά και την εντελώς διαφορετική άποψη που εξέφρασε ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος, δημοσίως, βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τον αρχηγό του που λέει ότι δεν θα κάνει «κυβέρνηση ηττημένων».

Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο.

Πολύ δύσκολο αριθμητικά, όχι αδύνατο. Άρα οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό ως ενδεχόμενο υπάρχει, δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί κανείς μαθηματικά να το αποκλείσει, είπε ο Πρωθυπουργός.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου