Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Πέντε νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

 


Ο 53χρονος μαστροπός-βιαστής Ηλίας Μίχος, είχε μεγάλη λίστα με παιδεραστές που βίαζαν έναντι αμοιβής την 12χρονη.

Πέντε ακόμα βιαστές της ανήλικης συνελήφθησαν από τις Αρχές το βράδυ της Τρίτης, με τον αριθμό των κατηγορουμένων να φτάνει πλέον τους 16. Τρία από τα εντάλματα που εκτελέστηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αφορούν κατοίκους του Κολωνού, δύο άνδρες λαθρομετανάστες από το Πακιστάν και έναν 65χρονο δερματολόγο, που σύμφωνα με τις σοκαριστικές περιγραφές της 12χρονης, είχε σεξουαλική επαφή μαζί της τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στο ιατρείο του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των βιαστών είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Οι κατηγορούμενοι ήταν μόνιμοι κάτοικοι Κολωνού και όλοι τους γνώριζαν τον 53χρονο μαστροπό-βιαστή. Τα στελέχη της Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους πέντε άνδρες και η 12χρονη, που κλήθηκε λίγες ημέρες πριν για πέμπτη φορά να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας, αναγνώρισε τα πρόσωπά τους. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 50χρονο άνδρα από το Πακιστάν, οι οποίοι γνώριζαν την ανήλικη από τη γειτονιά, έναν 65χρονο γιατρό στην περιοχή του Κολωνού, έναν 44χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και πατέρα δύο παιδιών από τον Πειραιά και έναν 49χρονο οδηγό από τα Σπάτα. 

Οι δύο τελευταίοι είχαν έρθει σε επαφή με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών Blindchat. Το κορίτσι φέρεται να αποκάλυψε στις Αρχές ότι είχε βρεθεί και με τους πέντε άνδρες πάνω από μία φορά.

Ο 65χρονος παιδεραστής - βιαστής πρώην γιατρός στο Νοσοκομείο «Συγγρός» και πατέρας δύο παιδιών είχε γνωρίσει τη 12χρονη μέσω του Ηλία Μίχου. Φρόντιζε να συναντά το κορίτσι στο ιατρείο του, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της, και σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η ανήλικη στις Αρχές, υπήρξαν τουλάχιστον 3 επαφές επί πληρωμή. Τόσο ο 65χρονος όσο και οι άλλοι 4 συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μέχρι την Παρασκευή, όταν και θα απολογηθούν ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.

Προφίλ με αρχικά διαφορετικού ονοματεπώνυμου είχε στο Instagram ο ένας από τους τρεις Ελληνες συλληφθέντες. Πρόκειται για ένα μόνο από τα δεκάδες πρόσωπα που συνομιλούσαν ανώνυμα με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat. Για όλα αυτά τα άτομα οι Αρχές δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία ταυτότητας στην αρχική έρευνα και χρειάστηκαν μήνες περαιτέρω ανάλυσης των ηλεκτρονικών επαφών στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας. Την ώρα που οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων προσώπων είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων εκτιμούν ότι η 12χρονη γνωρίζει και άλλα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή, κάτι που αν αποδειχτεί αναμένεται να αυξήσει δραματικά τον αριθμό των συλλήψεων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου