Σκληρή απάντηση στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας από το S&D, για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου, έδωσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Μεϊμαράκης: Η συζήτηση αδικεί την Ελλάδα, θεωρείται παρέμβαση στις εκλογές
Οπως είπε ο Βαγγέλης Μαϊμαράκης, αυτό «γίνεται τώρα, σε μία προεκλογική περίοδο, και θεωρείται παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες ενός κράτους-μέλους της Ένωσης», καθώς «μεταφέρουμε εδώ τις διαφωνίες που έχουμε αναπτύξει στην Ελλάδα κατ’ επανάληψη».
«Είναι γνωστό, συνάδελφοι, ότι το θέμα των υποκλοπών συζητείται από το περασμένο καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, και επισήμανε: «Θα θυμίσω ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής έχει εξετάσει το θέμα λεπτομερώς, οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν παρέμβει, η Δικαιοσύνη το διερευνά, κατατέθηκε πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση και, μετά από τριήμερες συζητήσεις, ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνηση, ήρθε η PEGA στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με τις αρχές και την κυβέρνηση και, τώρα πλέον, αναμένουμε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, που είναι και η μόνη αρμόδια. Και θέλουμε όλοι να χυθεί άπλετο φως. Και κάναμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να λάμψει η αλήθεια. Και αναλάβαμε και την πολιτική ευθύνη».
«Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση, στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, σε αυτό το βήμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν συμβάλλει στην προσπάθεια ανίχνευσης της αλήθειας, αλλά εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες δεν συνάδουν σε μία δημοκρατική χώρα, μέλος μιας δημοκρατικής Ένωσης», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι «σύντομα οι ελληνικός λαός θα αποφασίσει, πηγαίνοντας για τις εκλογές, και, τότε, πράγματι, θα δούμε ποιος έχει δίκαιο, και θα περιμένουμε και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Καταλήγοντας ο Β. Μεϊμαράκης, είπε: «Η σημερινή συζήτηση είναι άκαιρη, είναι άστοχη και το καταλαβαίνουμε όλοι».
Ασημακοπούλου: Το S&D και η Αριστερά επιθυμούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως «η Ελλάδα είναι δημοκρατία και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες θα αποφασίσουν ποιoς θα την κυβερνήσει».
«Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί το S&D επιμένει να συζητήσουμε ξανά τις υποκλοπές σε αυτή εδώ την αίθουσα μετά από παραιτήσεις, μια εξεταστική επιτροπή στο ελληνικό κοινοβούλιο, μια αποστολή της PEGA, όταν η Ελλάδα έχει τον αυστηρότερο νόμο σε όλη την Ευρώπη για την απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικού και όταν εκκρεμεί το ζήτημα στην ελληνική δικαιοσύνη;», είπε η κυρία Ασημακοπούλου.
Η ευρωβουλευτής πρόσθεσε, επίσης: «Γιατί συζητούμε για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όταν ο Δείκτης Δημοκρατίας του Economist Intelligence Unit δείχνει μια από τις υψηλότερες αυξήσεις στην κατάσταση στην Ελλάδα; Γιατί η Ελλάδα συστηματικά συκοφαντείται σε αυτό το Σώμα από μια αλά καρτ κεντροαριστερή πλειοψηφία, που διαδίδει ψέματα για δήθεν επαναπροωθήσεις και νεκρά παιδάκια; Και γιατί το προσχέδιο της έκθεσης PEGA βασίζεται σε ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα του ελληνικού αντιπολιτευόμενου Τύπου;».
«Μήπως γιατί οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις επικείμενες εκλογές; Ναι, η απάντηση είναι τόσο απλή, όσο και η αλήθεια. Βρισκόμαστε εδώ επειδή το S&D και η Αριστερά επιθυμούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα».
Βόζεμπεργκ: Εμμονική και σκόπιμη η στοχοποίηση της Ελλάδας στο εξωτερικό από την αντιπολίτευση
Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, με μία εφ' όλης της ύλης παρέμβαση εξ ονόματος του ΕΛΚ, επισήμανε ότι κάποιοι επιδιώκουν συντονισμένα με fake news και προπαγάνδα να πλήξουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Στη σχετική συζήτηση για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, που προκλήθηκε ύστερα από αίτημα των Σοσιαλιστών, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες εμμονικά στοχοποιούν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.
Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς τους, η κυρία Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στο ενισχυμένο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει πλέον στη χώρα, με νομοθετικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση κατοχής, εμπορίας και χρήσης κακόβουλου λογισμικού.
Η Ελίζα Βόζεμπεργκ στην παρέμβασή της τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα ανέβηκε εννέα θέσεις στον δείκτη δημοκρατίας του Economist το 2022 και 16 θέσεις στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς σε σχέση με το 2018.
Δεν παρέλειψε, επίσης, να επισημάνει ότι η αντιπολίτευση στηρίζεται στη ΜΚΟ Reporters Without Borders, που χωρίς κριτήρια και επιστημονική βάση κατατάσσει την Ελλάδα κάτω από το Τσαντ και τη Μογγολία, περιφρονώντας την Έκθεση για την ελευθερία της έκφρασης της Media Pluralism Μonitor, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αξιολογεί την Ελλάδα πάνω από χώρες με μακρά παράδοση στον τομέα αυτόν.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου