Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Συνελήφθη ο στημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis, γιατί εξαπατούσε επιχειρηματίες

 


Ο προστατευόμενος μάρτυρας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κατηγορήσει πολιτικούς του αντιπάλους συνελήφθη σε μεγάλη επιχείρηση.

Η μεγάλη επιχείρηση έγινε απο το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και έχει ως στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία και ο «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κατηγορήσει πολιτικούς του αντιπάλους. 

Εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό. Αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση και μεσολάβηση στην παροχή δανείων επιχειρήσεων. 

Έπαιρναν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου και οι «πελάτες» δεν έπαιρναν ποτέ δάνειο, τους έταζαν δηλαδή ότι θα μπορούσαν να επιταχύνουν διαδικασίες για να πάρουν πιο γρήγορα δάνειο. Έπαιρναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες.

Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποίησε και εφόδους σε διάφορα σπίτια στο λεκανοπέδιο, θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου