Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Καθημερινή : Ο διακινητής μάς είπε «βάψτε το παιδί» - Ξεφτίλα Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ- Τουρκίας


 

Οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ, ο ανθέλληνας Αλέξης Τσίπρας, οι Τούρκοι και όσοι κρύβονται πίσω απο το fake news που είχε ώς στόχο τον διασυρμό της Ελλάδας.

Πώς στήθηκαν τα fake news με τη μικρή Μαρία στον Έβρο - Αποκάλυψη της Καθημερινής για τον διακινητή που έδινε οδηγίες εξ αποστάσεως να βάλουν μέικ απ στο παιδί και να το παρουσιάσουν ως νεκρό.

Σε μια σημαντική αποκάλυψη για την υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» στον Έβρο προχώρησε η εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει μαρτυρία Σύρου πρόσφυγα για το πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτόπτης περιγράφει πώς διακινητής τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες καθοδηγούσε εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και διοχέτευε πληροφορίες και εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, η γυναίκα μετέφερε και την εντολή να σκηνοθετηθεί, ακόμη και με τη χρήση μέικ-απ, ο θάνατος του πεντάχρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Γιάννης Σουλιώτης, πρόκειται για Σύρο πρόσφυγα που συμμετείχε στην ομάδα των 38 ατόμων και σύμφωνα με τη δική του εκδοχή δεν υπάρχει νεκρό παιδί.

Ο ίδιος είπε ότι ήταν μια ιστορία που σκηνοθέτησαν, προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιαστα την πορεία τους προς το ελληνικό έδαφος.

Το σενάριο το υπέδειξε ο διακινητής μέσω μιας νεαρής γυναίκας από την Συρία που ταξίδευε μαζί με την ομάδα των 38.

Η γυναίκα είχε μαζί της ένα power bank και εκείνη έκανε τις επικοινωνίες με τον διακινητή και μετέφερε τις οδηγίες για το πώς έπρεπε να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού.

Η νεαρή, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Σύρου πρόσφυγα, έφερε το μικρό κορίτσι, το ξάπλωσε, το έβαψε στα χέρια και τα πόδια και του έβαλε λίγο φαγητό κοντά στο στόμα για να φαίνεται ότι πέθανε από δηλητηριάση ως συνέπεια από δάγκωμα σκορπιού.

Στη συνέχεια έστειλε τη φωτογραφία, άγνωστο σε ποιον.  

Όταν τέλειωσε η φωτογράφιση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία.

Λίγες ώρες μετά την φωτογράφιση ήρθε η ίδια κοπέλα και απευθυνόμενη στην ομάδα είπε στους συμπατριώτες της ότι σύντομα θα κατάφερναν να φύγουν.

Αυτό συνέβη οκτώ ημέρες αφού η ομάδα βρισκόταν πάνω στη νησίδα και περίμενε οδηγίες από το διακινητή για το πώς θα συνέχιζαν το ταξίδι τους προς Ελλάδα.

Κάποιοι από την ομάδα είχαν προσπαθήσει και νωρίτερα να περάσουν τα σύνορα, αλλά «κάποιοι μαυροντυμένοι» τους είχαν αναγκάσει να επιστρέψουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο μάρτυρας, η επιλογή του συγκεκριμένου κοριτσιού έγινε γιατί ο πατέρας της οικογένειας είχε δώσει λιγότερα χρήματα από ό,τι οι υπόλοιποι για να περάσουν στην Ελλάδα.

Το ερώτημα που προκύπτει από την κατασκευασμένη υπόθεση του νεκρού παιδιού στον Έβρο είναι ποιοι ήταν οι άνθρωποι που ενορχήστρωσαν αυτό το περιστατικό, ανέφερε μιλώντας στο Open ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, λέγοντας πως ενδεχομένως πίσω από την υπόθεση βρίσκεται ένας Έλληνας.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρει πως «όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η οικογένεια που έφτασε στη χώρα μας είχε δηλώσει τέσσερα παιδιά. Όλες οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα διεθνή μέσα έδειχναν τέσσερα παιδιά και ισχυρίζονταν πως υπήρχε και πέμπτο. Με κατακρίνανε γιατί σχολιάζω την υπόθεση που είναι στη δικαιοσύνη ενώ τα μέσα που αναπαρήγαν τα fake news είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Κάποιοι ανταποκριτές έκριναν πως η κυβέρνηση δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει».

Και συνέχισε: «Από την υπόθεση αυτή προκύπτουν διάφορα. Πρώτον προκύπτει πως δεν υπήρχε πέμπτο παιδί και όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κάποιοι το βάφτισαν Μαρία ανήμερα της Παναγίας, γιατί ήταν 15 Αυγούστου και περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να καταλάβει επιτέλους ότι έχει πέσει θύμα μιας πλεκτάνης. Είναι καλό να παραδεχόμαστε πως κάναμε λάθος, δεν είναι κακό. Μας έκανε μεγάλη ζημιά».

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοι ήταν οι άνθρωποι που ενορχήστρωσαν αυτό το περιστατικό. Ο διακινητής που αναφέρεται στα δημοσιεύματα είναι πιθανό να είναι Έλληνας.

Δεν έχουμε την πληροφορία πως ήταν Τούρκος. Στην συγκεκριμένη υπόθεση κατασκευής του θανάτου παιδιού είναι πιθανό να εμπλέκονται Έλληνες. 

Έχω καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπάρχει ανοιχτή δικογραφία, διερευνώνται πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή. Το άλλο που προκύπτει είναι ότι ένας εκ των 38 μεταναστών ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας δεν υπάρχει στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δηλαδή, φαίνεται ότι πρόσωπο που έπαιξε τον ρόλο εκπροσώπου Τύπου της ομάδας δεν εμφανίζεται στην κατάθεση των δύο ΜΚΟ. 

Άρα φαίνεται πως πήγε στον Έβρο την τελευταία στιγμή για να παίξει τον ρόλο του ενορχηστρωτή της προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και νομίζω πως έχει έρθει η ώρα η δικαιοσύνη να τους καλέσει αυτούς τους  ανθρώπους ανωμοτί να καταθέσουν γιατί δεν μιλάμε απλώς για μια προσπάθεια εξαπάτησης των ελληνικών Αρχών αλλά μιλάμε και για μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση στον Έβρο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου