Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Παράνομες απ ευθείας αναθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Πολάκη - Ερευνώνται κακουργήματα

 


Όλα δείχνουν ότι και άλλος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Παράνομες απ ευθείας αναθέσεις καταγράφει πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο διερευνά η Δικαιοσύνη και η οικονομική Εισαγγελία και αφορά την περίοδος που αναπληρωτής υπουργός Υγείας και αρμόδιος για το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ο Παύλος Πολάκης και πρόεδρος ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Το πόρισμα που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Μπαμ” καταρτίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και σε αυτό καταγράφεται ότι η διοίκηση του τότε ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν ΕΟΔΥ προέβη σε παράνομες συμβάσεις με δικηγόρους καθώς και σε παράνομες πληρωμές αυτών που σε διάστημα δύο ετών άγγιξαν το ποσό των 162.000 ευρώ

Το πόρισμα χαρακτηρίζει τις συμβάσεις μη νόμιμες και ότι παραβιάστηκαν με αυτές οι  αρχές του Δημόσιου Λογιστικού και του Μητρώου Δεσμεύσεων που όφειλε να τηρεί ο Οργανισμός. Καταγράφει δέ τι συνέβη στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί προεδρίας Ρόζενμπεργκ με υπεύθυνο πολιτικό προιστάμενο τον Παύλο Πολάκη και διαπιστώνει μη σύννομες εκδόσεις αποφάσεων ανάληψη και μη τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων του Δημοσίου Λογιστικού για κάθε μια από από τις δαπάνες επί των συμβάσεων των δικηγόρων.

Στο πόρισμα αυτό αναφέρεται ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.  για τα έτη 2016-2018 σύναψε μη νόμιμες συμβάσεις νομικών υπηρεσιών για “παροχή συμβουλών γνωμοδοτήσεων” με δικηγόρους Αθηνών και επιπροσθέτως όλες οι συμβάσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με δικηγόρους είναι άκυρες.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η επιλογή των δικηγόρων ήταν συγκεκριμένη καθώς και ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν εκπροσωπήσει κατά καιρούς   ακόμα και κατηγορούμενους για Τρομοκρατία.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Οικονομική Εισαγγελία με την ζημία που καταγράφεται σε βάρος του δημοσίου να δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν σε απόδοση κατηγοριών για κακουργήματα.

Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται ακόμη ότι οι αναθέσεις γίνονταν την ώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ απέλυε ήδη υπηρετούντες. «Οι δικηγόροι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. απελύθησαν από την Διοίκηση Ρόζενμπεργκ λόγω  “ προσωπικών αντεγκλήσεων”  με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.» σημειώνει χαρακτηριστικά το εν λόγω πόρισμα.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζεται ακόμη ότι οι δικηγόροι που είχαν απολυθεί είχαν εκφράσει ανησυχίες για τις υπερογκες δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ προς εταιρεία σεκιούριτι που έφταναν τα 8 εκατ. ευρώ. Και για την υπόθεση αυτή υπάρχει πόρισμα της αρμόδιας αρχής που διερευνάται απο΄την Δικαιοσύνη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου