Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για τους Ρεπουμπλικάνους ο Τράμπ δήλωσε υποψήφιος

 



Ο άνθρωπος που ξεφτίλισε τις ΗΠΑ, που έκανε παρέα με καθεστωτικούς ηγέτες όπως ο Πούτιν και ο Κίμ Γιον Ούν, που δημιούργησε χάος στις ΗΠΑ μόλις έχασε τις εκλογές, ξαναβάζει υποψηφιότητα.

Την τρίτη συνεχόμενη εκστρατεία του για την προεδρία ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα, 04:00 ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας), μια εβδομάδα μετά από κάποια απογοητευτικά αποτελέσματα για τους Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, που δεν του έδιναν το δικαίωμα να βάλει και νέα υποψηφιότητα.

«Η επιστροφή της Αμερικής ξεκινά αυτή τη στιγμή», είπε ο Τραμπ στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο Μαρ-α-Λάγκο στους περίπου 1.000 προσκεκλημένους. Είπε επίσης ότι «όλοι ευημερούσαν όσο ποτέ άλλοτε» κατά τη διάρκεια της προεδρίας του και ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν να καθίσει πίσω και να παρακολουθήσει. Αλλά τώρα, ισχυρίστηκε ο Τραμπ, «είμαστε ένα έθνος σε παρακμή»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του όσο ήταν στην προεδρία, αλλά και το πόσο καλά έχτισε την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Μίλησε για τα δυνατά νότια σύνορα της χώρας του και την ενεργειακή ανεξαρτησία της, αλλά και στη επιτυχημένη «μάχη» που έδωσε κόντρα στην Κίνα.

«Όσο ήμουν πρόεδρος η Βόρεια Κορέα, η Κίνα και η Ρωσία σεβόντουσαν τις ΗΠΑ, γιατί σεβόντουσαν εμένα», τόνισε για να γελάει ο κόσμος μαζί του και επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν για την πολιτική του Δημοκρατικού προέδρου, τόσο για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τη βία, τα ναρκωτικά, όσο και για τον στρατιωτικό εξοπλισμό που άφησε στο Αφγανιστάν μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων. «Ανακοινώνω απόψε την υποψηφιότητά μου για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Τραμπ και αποθεώθηκε από το κοινό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει να κερδίσει τους πιθανούς αντιπάλους του, και τους αρκετούς δικαστικούς του πονοκεφάλους, που μπορεί ακόμη και να τον θέσουν εκτός μάχης.

Αντιμετωπίζει έρευνες για τον ρόλο του στην έφοδο εναντίον της έδρας του Κογκρέσου την 6η Ιανουαρίου 2021, για τον τρόπο που χειρίστηκε τα αρχεία του Λευκού Οίκου, για απάτες του ομίλου του…





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου