Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης : Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία

 


Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ:

Ως κυβέρνηση, καλούμαστε πλέον να αναδείξουμε το έργο μας, επιβεβαιώνοντας ότι “το είπαμε και το κάναμε”. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του Συνεδρίου μας, βαδίζοντας “δίπλα στον πολίτη”. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μία “δεύτερη φορά στη συμφορά”. Και δίνοντας μία δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, με συνέχεια και με συνέπεια.

Όπως έχω πει ανοιχτά και στην Βουλή, αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου τον οποίον έχουμε δρομολογήσει, ναι, έχει ενοχλήσει πολλούς. Και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε.

Ο κ. Erdoğan, βέβαια, δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα, που του απευθύνομαι. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως, στον κ. Erdoğan απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις.

Θα ήταν άδικο να αποσιωπηθεί η τεράστια προσπάθεια της πολιτείας να αναχαιτίσει όσο τον δυνατόν καλύτερα ένα παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο το αναγνωρίζουν και οι πολίτες. Βλέπουν ότι δεν πρόκειται για μια εθνική ιδιαιτερότητα αλλά για μία διεθνή περιπέτεια, στην οποία η πατρίδα μας αντιστέκεται.

Τελευταίο τους καταφύγιο, οι περίφημες υποκλοπές. Μπερδεύοντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις μιας κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε και που είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. … Πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός δεν μπορούν να στήνουν σκευωρίες. Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, που θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως. Για να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας που μολύνουν την πολιτική ατμόσφαιρα. Επαναλαμβάνω: ό,τι απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη και θα αναμένουμε την ετυμηγορία της.

Όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, καθιστούν την επόμενη κάλπη μία από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Το λέμε πάντα αυτό σε κάθε εκλογή, νομίζω όμως ότι τώρα αποκτά ξεχωριστή σημασία. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες το σκάφος της χώρας χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Αλλά γιατί καλείται να αποφύγει και τον σκόπελο που λέγεται απλή αναλογική. Μία παγίδα που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας στην ακυβερνησία. Γι’ αυτό και εμείς, προσέξτε, φίλες και φίλοι, δεν μιλάμε για «διπλές εκλογές». Μιλάμε για «εθνικές εκλογές». Δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει τελικά ποιος θα κυβερνήσει, ώστε η δεύτερη να κάνει πιο ισχυρή και λειτουργική την επιλογή των πολιτών… γιατί στόχος μας είναι ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Νέα Δημοκρατία.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου