Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ο Τζον Φέτερμαν νίκησε τον Τούρκο Μεχμέτ Οζ - Δεν θέλει να ακούει για ακροαριστερούς & ακροδεξιούς

 


Ο Τζον Φέτερμαν με το casual ντύσιμο και τα τατουάζ στα χέρια, κατάφερε να τελειώσει τον  εκλεκτό του Τραμπ, Ρεπουμπλικανό Μεχμέτ Οζ, τουρκικής καταγωγής. 

Ο Τζον Φέτερμαν τελείωσε πολιτικά τον Μεχμέτ Οζ, ένθερμο υποστηρικτή του τέως προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, διάσημο τηλεγιατρό «Δρ. Οζ», και είναι πολέμιος των καθεστώτων ακροαριστερών και ακροδεξιών.

Από το 2005 έως το 2019, ο Τζον Φέτερμαν διετέλεσε δήμαρχος του Μπράντοκ στην Πενσιλβάνια.

Το 2016, έθεσε υποψηφιότητα με τους Δημοκρατικούς για την έδρα της Γερουσίας στην Πενσιλβάνια. Τότε δεν τα κατάφερε. Τον Φεβρουάριο του 2021, ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την κενή θέση που άφηνε ύστερα από την αποχώρηση και συνταξιοδότησή του, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστή Πατ Τούμεϊ, στις εκλογές του 2022.

Ο Φέτερμαν αρέσει στους πολίτες , με την ιδιαίτερη εμφάνιση - τα τατουάζ στα χέρια του και το casual ντύσιμο.

Η νίκη του στις ενδιάμεσες εκλογές κρίνεται σημαντική όχι μόνον γιατί απέσπασε την έδρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά γιατί ο Δρ. Μεχμέτ Οζ ήταν προσωπική επιλογή του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φίλος του Ερντογάν και θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στους στόχους της Ελλάδας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Φέτερμαν έσπευσε να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του για την τιμή που του έκαναν. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια της ομιλίας του, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφέρθηκε στην σύζυγό του, χάρη στην οποία , όπως είπε, είναι ακόμα ζωντανός. Πρόσφατα, ο Φέτερμαν είχε μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, κατάφερε όμως να βγει νικητής.

Ο Τζον Φέτερμαν σπούδασε χρηματοοικονομικά στο Albright College και απέκτησε MBA από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Στη συνέχεια απέκτησε Master στις Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Είναι προοδευτικός, υποστηρίζει την υγειονομική περίθαλψη ως δικαίωμα, τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, την αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού στα 15 $ την ώρα, τη νομιμοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς και δεν θέλει να ακούει για ακροαριστερούς και ακροδεξιούς.

Γεννήθηκε το 1969 στο νοσοκομείο «Reading» της Πενσιλβάνια, μεγάλωσε σε ένα εύπορο προάστιο του Γιορκ και οι γονείς του ήταν συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι. 

Ένθερμος υποστηρικτής των σχέσεων Ισραήλ – ΗΠΑ

Είναι ένθερμος υποστηρικτής των σχέσεων Ισραήλ-Ηνωμένων Πολιτειών και στο παρελθόν είχε δεσμευτεί ότι, εάν εκλεγεί Γερουσιαστής στις ΗΠΑ, θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Έχει επισημάνει ότι η σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ «είναι μια ιδιαίτερη σχέση που πρέπει να διαφυλαχθεί, να προστατευτεί, να υποστηρίζεται και να καλλιεργείται μέσω της νομοθεσίας και όλων των διαθέσιμων διπλωματικών προσπαθειών στην περιοχή».

Τάσσεται «υπέρ της αστυνόμευσης», συμπεριλαμβανομένης της αστυνόμευσης υπέρ της κοινότητας. Υποστηρίζει το κίνημα «Black Lives Matter» (Η Ζωή των Μαύρων Μετράει) όπως και την επιβολή του φόρου στους εύπορους πολίτες. Τάσσεται υπέρ των εργατικών συνδικάτων, λέγοντας ότι ο τρόπος λειτουργίας τους είναι ιερός».

Ο Φέτερμαν φοράει μόνο φούτερ και τζιν. Έχει μόνο ένα κοστούμι, το οποίο αναγκαστικά θα πρέπει να φορέσει καθώς με την εκλογή του στη Γερουσία της Πενσιλβάνια, υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου