Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κατεστραμμένο ρωσικό άρμα μάχης θα εκτεθεί έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο

 


Μήνυμα κατά του καθεστώτος στην Ρωσία στέλνει η Γερμανία, με ένα κατεστραμμένο ρωσικό άρμα μάχης που θα εκτεθεί προσωρινά μπροστά από το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο.

Αυτή την απόφαση πήρε ένα δικαστήριο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Η απόφαση σημαίνει ότι οι αρχές του δημοτικού διαμερίσματος Μίτε του Βερολίνου είναι πλέον υποχρεωμένες να επιτρέψουν σε μια ομάδα να στήσει την έκθεση, η οποία είναι αντίστοιχη εκείνων που οργανώθηκαν στο Κίεβο, με ρωσικά οπλικά συστήματα που καταστράφηκαν στις μάχες.

Λόγω των κανόνων ασφαλείας σχετικά με τα όρια βάρους στη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, που βρίσκεται μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία, το άρμα μάχης πιθανότατα δεν θα εκτεθεί ακριβώς μπροστά από το κτίριο. Αλλά το δικαστήριο πρότεινε ένα τμήμα από έναν κοντινό δρόμο απέναντι από την πρεσβεία.

Δικαστήριο στη Γερμανία έκρινε ότι η έκθεση του ρωσικού άρματος έχει να κάνει με την ελευθερία της γνώμης

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι το ερώτημα αν το άρμα μάχης αποτελεί ή όχι τέχνη ήταν άνευ σημασίας. Το πραγματικό ζήτημα, έκρινε, είναι η ελευθερία της γνώμης.

Αποφάνθηκε επίσης ότι η κυκλοφορία δεν θα επηρεαστεί και ότι τα επιχειρήματα όπως αυτό για την εξωτερική πολιτική δεν είναι συναφή. Σημείωσε επίσης ότι το άρμα μάχης αναμένεται να εκτεθεί μόνο για δύο εβδομάδες.

Η έκθεση είναι το πνευματικό τέκνο των Ένο Λένζε και Βίλαντ Γκίμπελ του μουσείου Berlin Story Bunker. Πρώτη φορά πρότειναν την ιδέα αυτή τον Ιούνιο.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γερμανία, Αντρέι Μελνίκ έχει υποστηρίξει την ιδέα, λέγοντας ότι θα έκανε τους Γερμανούς να αντικρίσουν τον «βίαιο πόλεμο καταστροφής» που υπομένει η Ουκρανία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου