Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΥΠΕΘΑ: «Η απάντηση για την νησίδα στον Έβρο με τους μετανάστες ταυτίζεται με εκείνη του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ»


 

Υπενθυμίζουμε ότι πρίν λίγους μήνες και για ένα μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ΜΚΟ που έχουν οικονομικά συμφέροντα από την εκμευτάλλευση των μεταναστών, ακροαριστεροί και από άλλα κόμματα, δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ελλάδας, με κατάπτυστα fake news, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με fake news σε ενχώριο και ξένο τύπο, προσπαθούσαν να παίξουν μαζί με την Τουρκία το παιχνίδι του Ταγίπ Ερντογάν και να πλήξουν την Ελλάδα και την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η απάντηση που δόθηκε από το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγραφών από βουλευτές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με θέμα «Κυριαρχία σε νησίδα στον Έβρο», είναι απόλυτα ταυτόσημη με την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης υπογραμμίζεται ότι η απάντηση που δόθηκε από το Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΥΠΕΘΑ σχετικώς με Ερώτηση και Αίτηση Καταθέσεως Εγγράφων από Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως με θέμα «Κυριαρχία σε νησίδα στον Έβρο», είναι απόλυτα ταυτόσημη με την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 14 Σεπτεμβρίου τ.ε.

Δεδομένων των συντεταγμένων που δόθηκαν από το Τριμερές Κέντρο Επαφής Καπετάν Αντρέεβο και επιβεβαιώθηκαν από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, οι μετανάστες βρίσκονταν εκτός Ελληνικής Επικρατείας.

Το παραπάνω ισχύει στο ακέραιο. Οι μετανάστες δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά σε τουρκικό επί της νησίδος Κισσαρίου.

Ως εκ τούτου, καμμία ελληνική ομάδα δεν θα μπορούσε να παρέμβει σε αλλοδαπό έδαφος. Ειδοποιήθηκε αμελλητί η τουρκική πλευρά να προβεί στις αναγκαίες πράξεις στο έδαφός της. Αμέσως μόλις περιήλθαν σε Ελληνική Επικράτεια, οι μετανάστες περισυνελέγησαν κι έλαβαν την προσήκουσα μεταχείριση.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα από όλους σε αυτά τα ευαίσθητα εθνικά θέματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου