Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

 



Δεν είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας. Δεν τίθεται -όπως  τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης- κανένα τέτοιο ζήτημα. Κι αυτό διότι εάν εφαρμοζόταν θα είχε πολύ δυσμενείς συνέπειες και στην αγορά εργασίας, αλλά και στον τζίρο των καταστημάτων.

Άλλωστε, η ενεργειακή εξοικονόμηση από μία ενδεχόμενη μείωση κατά μία ή δύο ώρες του ωραρίου λειτουργίας στο λιανικό εμπόριο θα είναι πολύ μικρή σε σχέση με τη ζημία που αυτό θα προκαλούσε στην αγορά. Άρα, δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα. Ούτως ή άλλως αν κάποιος θέλει να δουλεύει λιγότερες ώρες από το ωράριο λειτουργίας, αυτό είναι δικαίωμά του.

Το επίσημο ωράριο της χώρας είναι εθνική αρμοδιότητα, την καθορίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ισχύει με νόμο.

Εάν κάποιος εμπορικός σύλλογος θέλει να εφαρμόσει για τα μέλη του διαφορετικό ωράριο, αυτό δεν αφορά το Κράτος ούτε και μπορεί να επιβληθούν ποινές σε κάποιον ο οποίος θα λειτουργήσει με το εθνικό ωράριο. Αποτελεί μία μεταξύ τους συμφωνία σε εθελοντική βάση εάν το επιθυμούν και στο βαθμό που το επιθυμούν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου